PUBG: New State har lanserats.

Den globala lanseringen av PUBG: New State har bekräftats komma samtidigt till Android och iOS den 11 November 2021.
Intressant nog utvecklas spelet av PUBG Studios och Krafton Inc vilka är illverkarna av den ursprungliga PC versionen av PUBG snarare än Tencent, teamet bakom PUBG Mobile.
Att det är andra företag som har producerat PUBG: New State medför att det blir ett helt annat spel och har mekanik och gameplay som fans av originalspelet PUBG inte är bekanta med. Det är helt enkelt en vidareutveckling av originalet.
Spelets utvecklare Krafton Inc meddelade i Oktober 2021 att över 50 miljoner förregistreringar har registrerats på Google PlayStore i väntan på lanseringen. Det är okänt hur många av dessa som bor i Sverige. PUBG verkar inte alls vara lika populärt här som det är i större delen av övriga världen.

Det nya mobilspelet utspelar sig år 2051 och kretsar kring ett dystopiskt samhälle. Jämfört med andra populära titlar i genren, utspelar det sig inte i en avlägsen framtid vilket gör att mobilspelet behåller grunden frân det ursprungliga spelet samtidigt som det känns nytt och fräscht. Emellertid kan science fiction inslagen upplevas ganska överväldigande för spelare som gillar att ta sig an eldstrider med råkraft. PUBG: New State är kanske framförallt inriktat mot co-op och team baserade spel, även om man ifall man föredrar det även kan spela solo. Det går till och med att välja att spela i First Person eller Third Person beroende på vilket spelläge man som spelare tycker mest om.
Spelet liknar till stor del delvis också den ursprungliga Player Unknown’s Battlegrounds upplevelsen men det har gjorts betydande förändringar i karaktärernas rörelser och vapenspel jämfört med PUBG Mobile. Ärligt talat så känns spelet mycket mer intensivt. De intensiva striderna är mycket tuffare än vad fansen var vana vid i PUBG: Mobile.
Dessutom kommer vapenanpassningsalternativen som finns tillgängliga i spelet att skapa en mer personlig stridsupplevelse för spelarna. Man kan fokusera på att anpassa och välja vapen efter sin egna styrka och krav. Detta kommer också att göra varje strid mer oförutsägbar
Med denna nya futuristiska bakgrunds historia kommer också en lämplig futuristisk uppsättning nya prylar. Det finns bland annat drönare som kommer att leverera förnödenheter och utföra rekon, utplacerbara stridssköldar  liknande de som finns i Cyber Hunter och glänsande nya vapen, tillsammans med nya fordon.
Krafton lovar också högkvalitativ realistisk grafik som tänjer på gränserna för vad tidigare mobilspel har klarat av och det påståendet ser dessvärre ut att vara inkorrekt. För spelet har en fin grafik men det har definitivt inte en grafik som får spelaren att dra efter andan utan det ser ut att vara på ungefär samma grafiska nivå som PUBG Mobile.
För mig är det viktigt att de spel jag spelar har en fin grafik dâ det förhöjer spelupplevelsen väldigt mycket. Man får därmed mer lust att spela ofta och länge men sedan är naturligtvis spelbarheten och upplägget också viktigt.
Jag har förregistrerat mig för PUBG:New State för länge sedan så jag kommer att ladda ner spelet så fort det är möjligt. Väntan har varit lång men nu äntligen är spelet redo att spelas många är framöver.
En del recensenter tycker att PUBG: New State är för likt föregångaren och jag kan hålla med om att det finns en hel del likheter spelen emellan men det finns även en hel del skillnader och tänk på att det här är ett helt nytt mobilspel så det kan mycket väl utvecklas i en mer annorlunda riktning med tiden.



Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

När är det dags att byta mobiltelefon?

Fördelen med att köpa mobiltelefoner kontant.