Xiaomi 11T

Xiaomi 11T är en ny budgetmobil i övre mellansegmentet som är intressanta på grund av sin kombination av bra prestanda, avancerade funktioner och ett överkomligt pris.
Den stora displayen har ett runt hål för den främre kameralinsen längst upp i mitten av  överkanten. Ramarna runt displayen är ganska tunna men utan att vara lika supertunna som de brukar vara hos flaggskepps mobilerna.
Det böjda bakstycket täckt av glas är gjort för att likna borstad aluminium. Vilket förhöjer intrycket av mobiltefonen.
De bakre kamerorna är grupperade i en stor svart rektangulär kameramodul i det övre vänstra hörnet. Den sticker ut tillräckligt för att få telefonen att vicka på ett bord, ett problem som lätt kan lösas med hjälp av att sätta på ett mobilfodral.
Kanterna av aluminium runt telefonen är också något böjda vilket ger ett skönare grepp när man håller mobiltefonen i handen.
Den vänstra långsidan är helt tom eftersom alla knappar sitter på mobilens högra långsida. Powerknappen fungerar som en fingeravtrycksläsare vilket är en okej placering även om jag personligen föredrar att den är placerad på baksidan av en smartphone. 
Xiaomi 11T har stereo högtalare men saknar hörlursuttag.

Displayen är en AMOLED display på 6,67 tum med bildförhållandet 20:9 och displayen har 1080×2400 pixlar vilket ger en pixeltäthet på 395 ppi (pixlar per tum). Displayen har en bilduppdaterings frekvens vilken kan ställas in på 60 eller 120Hz i telefonens inställningar.
Processorn är den åttakärniga MediaTek Dimensity 1200 5G processor som är tillräckligt kraftfull för att kunna köra tekniskt krävande mobilspel som Genshin ImpactPUBG: New StateCall Of Duty Mobile och Cyber Hunter smidigt.
Xiaomi 11T har ett RAM minne på 8 GB och ett inbyggt minne på 128 GB och det gäller för grundmodellen. Det finns också en bättre variant med samma mängd RAM minne men med ett inbyggt minne på 256 GB. Ingen av dessa har plats för ett minneskort så den minnesmängd man får från början får man klara sig med resten av mobilens livslängd.
Det faktum att det oftast existerar flera olika versioner av samma smartphone missas tyvärr av allt för många människor som letar efter en ny mobiltelefon och det leder lätt till felköp. Jämför inte endast priset när du kollar upp var du kan få den mobil du har bestämt dig för billigare. Att "samma" mobiltelefon har ett lägre pris i en annan butik kan ibland bero på att det rör sig om en "sämre" variant. 
Selfie kameran är på 16 Megapixlar (vidvinkel lins) och på baksidan sitter ytterligare tre kameralinser på 108 Megapixlar (vidvinkel lins), 8 Megapixlar (ultra vidvinkel lins) samt en Makrolins på 5 Megapixlar. Kamerorna har PDAF och dubbla LED blixtar.
Huvudkameran tar riktigt bra bilder i ljusare miljöer som visar många detaljer och ger bilder med bra skärpa och naturliga färger.
Batteriet är på 5000 mAh med stöd för snabbladdning på 67W vilket enligt tillverkaren ska klara av att ladda batterit från noll till hundra procent på endast 36 minuter.
Xiaomi 11T är en nära släkting till Xiaomi 11T Pro och har en liknande design och konstruktion men byter ut topp processorn Snapdragon 888 mot Mediateks avancerade Dimensity 1200 processor och nedgraderar snabbladdningen från 120W till 67W. 
Den billigare basmodellen av Xiaomi 11T kostar 5990 kronor och det är ett bra pris med tanke på vad man får för pengarna. 
Beställ aldrig någonsin en mobiltelefon på impuls utan fatta alltid ett genomtänkt beslut baserat på vad du använder din smartphone för. Läs recensioner och jämför prestanda och pris innan du bestämmer dig.





Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

När är det dags att byta mobiltelefon?

Fördelen med att köpa mobiltelefoner kontant.