Sony Xperia Pro-I

Sony Xperia Pro-I är en nyligen presenterad toppmobil som är en slags uppföljare till Sony Xperia Pro som lanserades i början av 2020.
Rent designmässigt ser den här nya mobiltefonen ut som en Sony Xperia 1 III framifrån, men chassit och ramen har designats om. 
Sony har gjort kanterna av metall tjocka och räfflade för att ge ett bättre grepp när man håller i telefonen.
Baksidan av Sony Xperia Pro-I är plan och har täckts med ett lager av Gorilla Glass Victus och har en matt yta. 
Kameramodulen har en helt unik design och sitter längst upp och i mitten av bakstycket. 
Denna nya design är verkligen ett positivt inslag som förhöjer intrycket av mobiltefonen.
Xperia PRO-I har en dedikerad avtryckarknapp på ena långsidan för att underlätta när man vill ta bilder med mobilen.
Sony Xperia Pro-I kommer med en IP-68 Certifiering, hörlursuttag och stereo högtalare, samt att det som ofta är fallet med Sony mobiler har en fingeravtrycksläsare monterad på ena långsidan av mobilen.
Sonys nya Xperia Pro-I har en av de största kamerasensorerna på en smartphone.
Den helt nya mobilen fokuserar främst på kamerakapacitet och funktioner. Mobiltelefonen har den första 1 tums kamerasensorn med fasdetekteringsautofokus som kommer att lanseras utanför tillverkarens hemland Japan.
Sonys flaggskepps mobiler är för dyra för att få genomslag på marknaden och Sony verkar inte ha lärt sig av sina misstag eftersom de fortsätter att lansera rejält dyra toppmobiler.

Displayen är en 6,5-tums AMOLED display med en bilduppdaterings frekvens på 120Hz och den har 1644 x 3840 vilket ger en pixeltäthet på 643 ppi (pixlar per tum). Displayen skyddas av Gorilla Glas Victus som är den senaste versionen av Gorilla Glas.
Skärmen är HDR-kompatibel vilket innebär att man kan strömma HDR från populära tjänster som Netflix och YouTube.
Mobiltelefonen drivs av en åttakärnig Snapdragon 888 processor på 2,8 GHz vilket är en populär flaggskepps processor från 2021. Det finns här gott om kraft, fullt tillräckligt för att driva de mest tekniskt krävande mobilspelen där ute.
RAM minnet är på 12 GB och internminnet är på 512 GB med möjlighet till att utöka minneskapaciteten ytterligare med ett minneskort.
Huvudkameran har ögon autofokus i realtid för människor, djur och för både fotograferings- och videolägen. Sensorn kan även låsa på motiv tack vare 315 fasdetekterande Autofokus funktioner.
Syftet är att leverera bildkvalitet som ligger långt över vad man kommer att få ut ur någon annan smartphonekamera. Bland annat med bokeh effekt och prestanda i svagt ljus som man behöver kämpa för att uppnå med konkurrenternas motsvarande mobiltelefoner.
Selfie kameran i fronten är på 8 Megapixlar (vidvinkel lins) och det sitter ytterligare tre kameralinser på baksidan av telefonen. Samtliga kameralinser är på 12 Megapixlar och dessa är en vidvinkel lins, telefoto lins samt en ultra vidvinkel lins med PDAF, optisk bildstabilisator, 2×Optisk zoom och har Carl Zeiss optik.
Den praktiska, fysiska kameraknappen på långsidan kan man hålla intrycket en kort stund för att snabbt starta Photography Pro appen och börja fotografera direkt. Även när displayen är avstängd.
Det finns ett 4500 mAh batteri som stöder snabbladdning på 30W. Batteriet laddas femtio procent fullt på trettio minuter. 
En Sony Xperia Pro-I har en prislapp på 1800 Euro vilket motsvarar ungefär 17860 kronor exklusive moms och det är extremt mycket pengar att betala för en smartphone.
Enligt Sonys senaste resultatrapport hade dess mobil division något högre intäktssiffror 2021 jämfört med 2020.


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

När är det dags att byta mobiltelefon?

Tips och tricks. Utvecklarläget.