Poco M4 Pro

Poco M4 Pro har tillräckligt med bra prestanda och funktioner som gör den till ett prisvärt alternativ.
Mobiltelefonen är nästan en exakt kopia av  Xiaomis Redmi Note 11, vilket inte är förvånande eftersom POCO M3 Pro också var baserad på Xiaomi Redmi Note 10. De är dock inte helt identiska.
Displayen är stor och har ett hål i mitten av överkanten för selfiekameran. Ramarna runt displayen är relativt tunna men är inte alls lika tunna som hos flaggskepps mobilerna men det här är ju ingen flaggskepps mobil.
Fingeravtrycksläsaren sitter på högra långsidan integrerad i strömknappen.
Den lätt böjda baksidan använder matt plast, även kanterna runt telefonen är avrundade och på baksidan sitter en stor kameramodul i  svart.
Detta är en smartphone vars konstruktion består av en front täckt av Gorilla Glas, kanter av plast och ett bakstycke av plast.
Poco M4 Pro 5G är IP53 Certifierad för damm och stänkbeständighet precis som många av de senaste Redmi och Poco mobiltelefonerna. Det betyder att enheten förmodligen kommer att överleva lätta stänk och bör klara av i lätt regn.
Denna smartphone har stereo högtalare och ett hörlursuttag.

Displayen av typen LCD är på 6,6 tum med bildförhållandet 20:9 och den har 1080×2400 pixlar och en pixeltäthet på 399 ppi (pixlar per tum). Displayen skyddas av Gorilla Glas 3 vilket är en äldre version av detta skyddsglas.
Xiaomi Poco M4 Pro drivs av en åttakärnig MediaTek Dimensity 810 5G processor på 2,4 GHz vilken är en processor använd i mobiltelefoner i mellansegmentet. Processorn är alltså inte riktigt ett kraftmonster så man kan absolut uppleva att processorn bitvis får kämpa en aning när man spelar resurskrävande mobilspel som Genshin Impact, PUBGCyber Hunter eller Call Of Duty Mobile. Poco M4 Pro 5G är definitivt inte den ultimata gaming mobilen men det är fullt möjligt att spela mer tekniskt krävande spel på lägre grafiska inställningar. För allt annat kommer den att ge dig en mestadels smidig upplevelse.
Basmodellen har ett RAM minne på 4 GB och ett inbyggt minne på 64 GB med plats för ett minneskort för att på så sätt kunna utöka minneskapaciteten men det finns också en bättre variant med ett RAM minne på 6 GB och ett internminne på 128 GB. 
Som ofta är fallet existerar det flera olika versioner av samma smartphone och det är en detalj man som konsument behöver vara medveten om innan man bestämmer sig för var man ska göra sin beställning. Att en mobiltelefon är billigare i en annan butik kan betyda att det helt enkelt är en variant med mindre mängd RAM minne och internminne. Kolla alltså alltid upp specifikationerna på den mobil du är intresserad av.
Selfie kameran i fronten är på 16 Megapixlar (vidvinkel lins) och på baksidan sitter två kameralinser på 50 Megapixlar (vidvinkel lins) samt ytterligare en kameralins på 8 Megapixlar (ultra vidvinkel lins). Kamerorna har PDAF och LED blixt.
Bilder tagna med mobilens kameror är medelmåttiga när det gäller detaljrikedom och inte så skarpa som man skulle vilja men färgerna är naturliga.
Poco M4 Pro 5G har ett stort 5 000 mAh batteri som nu stöder mycket snabbare 33W snabbladdning. Batteriet laddas fullt på femtionio minuter.
Ett stort batteri i kombination med snabbladdning är en av den här mobiltelefonens stora fördelar och den kommer dessutom med ett överkomligt pris.
Poco M4 Pro kostar från 230 Euro vilket motsvarar ungefär 2300 kronor exklusive moms och med moms blir det ungefär 2880 kronor enligt mina beräkningar. På det tillkommer säljarens vinst samt andra omkostnader som ökar prislappen ytterligare. 
Den har inte topp prestanda och tar inte fantastiska bilder men den är en solid mobiltelefon som tar dig igenom en dags användning och hanterar mobilspelande någorlunda väl. Nackdelen är att den vanliga konsumenten inte ens känner till märket eller vad det står för och därmed missar denna duglig vardags mobil helt och hållet. 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

När är det dags att byta mobiltelefon?

Fördelen med att köpa mobiltelefoner kontant.