Motorola Moto G9 Play

Motorola Moto G9 Play är en prisvärd smartphone som lanserades 2020. 
Motorola har en framträdande närvaro inom lågbudget och mellansegmentet på  smartphone marknaden och detta är ytterligare en av dessa smartphones.
Den är helt konstruerad av en slät plast som inte känns billig och den är bra konstaterad.
Displayen är stor med tårdropps formad flärp i toppen av displayen och ramarna runt denna display är relativt tunna även om
det finns en lite tjockare haka i botten. Detta är en vanlig design när det gäller mobiler inom den här kategorin av mobiler.
Kameramodulen är fyrkantig och är placerad i den övre mittdelen av telefonens baksida och
under denna kameramodul sitter fingeravtrycksläsaren. Den är snabb och pålitlig.
Det sitter en dedikerad Google Assistant knapp ovanför volymreglaget på höger långsida. Det finns ett hörlursuttag också vilket är en mindre fördel.
Moto G9 Play har en vattenavvisande nano beläggning över baksidans yta vilket betyder att den är bättre förberedd för väder och vind än många andra billigare mobiltefoner inom samma segment.

Displayen är naturligtvis av typen LCD (för att spara in på produktions kostnaderna) och den har bildförhållandet 20:9 med 720×1600 pixlar vilket innebär att pixeltätheten hamnar på 269 ppi (pixlar per tum). Det är genom att veta pixeltätheten man kan veta hur skarp en display är. 
Motorola Moto G9 Play kommer med en processor i mellansegmentet så den är en budgetmobil i mellansegmentet. Den har en åttakärnig Snapdragon 662 processor på 2 GHz vilken fungerar okej och hjälpligt klarar av att driva tyngre och mer tekniskt krävande mobilspel som till exempel Call Of Duty Mobile, Genshin Impact, PUBG, Cyber Hunter och Battle Prime.
Basmodellen har ett RAM minne på 4 GB och internminnet är på 64 GB med plats för ett minneskort. Det finns också en bättre variant med ett RAM minne på 4 GB och ett internminne på 128 GB. Håll alltså koll på vilken av dessa modeller du faktiskt beställer.
Att starta appar går snabbt och man stöter inte på några problem när man navigerade i menyer eller växlade mellan applikationer.
Selfie kameran är på 8 Megapixlar och på baksidan sitter tre kameralinser på 48 Megapixlar (vidvinkel lins), en Makrolins på 2 Megapixlar och en djupsensor på 2 Megapixlar
Kamerorna har PDAF och LED blixt.
Bilder ser ganska fina ut med tanke på vad den här mobiltelefonen kostar med en anständig mängd detaljer och rena, neutrala färger. Samtidigt bör nämnas att bilderna har mycket oskärpa, så de är snarare av lägre kvalitet än vad vi är vana vid även från billiga smartphones inom samma prisklass.
Moto G9 Play har operativsystemet Android 10 och upplevelsen är ren; ingen bloatware eller förinstallerade appar finns här.
Batteriet är på 5000 mAh och har stöd för snabbladdning på 20W.
Motorola lovar två dagars batteritid och detta påstående verkar vara sant. Motorola Moto G9 Play är med andra ord optimerad för batteritömmande användningar som mobilspelande, film tittande och video tittande.
Med Motorola Moto G9 Play får man en stor display, en bra mängd internminne (ifall man väljer den bättre varianten), en gedigen allmän prestanda och en kamera som kan producera snygga bilder i vissa situationer. Konkurrensen inom denna kategori av mobiler är dock hård. Man kan till exempel få en Xiaomi Redmi 9 som erbjuder jämförbara specifikationer i de flesta avseenden men som har en skarpare display. En Motorola Moto G9 Play kostar runt 1490 kronor för den modell som har 64 GB inbyggt minne medans Xiaomi Redmi 9 med samma mängd inbyggt minne kostar 1690 kronor. Den senare kostar några hundralappar mer mer erbjuder en skarpare display.
Den här telefonen passar den som behöver en billig smartphone som duger för att surfa  sociala medier och spela mobilspel. Den kan även fungera bra som en första mobiltelefon till ett något yngre barn.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

När är det dags att byta mobiltelefon?

Tips och tricks. Utvecklarläget.