Motorola Moto G71

Motorolas nya budgetmobil Motorola Moto G71 har en liknande design som de övriga nya Moto G mobiltelefonerna. Den har en fyrkantig design med en display med rundade hörn.
På framsidan av telefonen sitter en display med relativt tunna ramar och ett hål för den främre kameralinsen placerad i mitten av överkanten.
Denna smartphone har ett chassi av plast 
Moto G71 har till skillnad mot Motorola G Power (2021) inte en sidomonterad fingeravtrycksläsare. Istället sitter fingeravtrycksläsaren på baksidan i den runda Motorola logotypen.
På den högra långsidan av den här mobilen sitter alla dess knappar placerade. Dessa är en dedikerad Google Assistant knapp, volymknappar och en Powerknapp.
Mobilen har ett hörlursuttag vilket är en funktion som bara blir mer och mer ovanligt förekommande.

Displayen har en AMOLED display på 6 4 tum med bildförhållandet 20:9 och den har 1080×2400 pixlar med en pixeltäthet på 411 ppi (pixlar per tum). Displayen har bra skarphet och tydlighet och är dessutom en AMOLED display vilket innebär att den är kapabel till att ge en bättre svärta än en LCD display. 
Motorola Moto G71 är den första mobiltefonen med en åttakärnig Snapdragon 695 processor på 2,2 GHz. Processorn medför att den här mobiltelefonen blir en budgetmobil i mellansegmentet så den klarar av att driva tekniskt krävande mobilspel som till exempel nya PUBG: New State som jag själv har spelat varje dag sedan den globala lanseringen den 11 November.
RAM minnet är på 6 GB och internminnet är på 128 GB men det finns en bättre variant med ett RAM minne på 8 GB men med samma mängd inbyggt minne. Det finns ingen plats för ett minneskort så minneskapaciteten är inte möjlig att utöka i efterhand. 
Selfie kameran är på 16 Megapixlar och på baksidan sitter tre kameralinser på 50 Megapixlar (vidvinkel lins), 8 Megapixlar (ultra vidvinkel lins) samt en Makrolins på 2 Megapixlar. Kamerorna har PDAF och LED blixt. Kamerorna kan ge helt okej bilder under bra ljusförhållanden men förvänta dig absolut inte flaggskepps kvalitet när du beställer en mobil i den här kategorin av mobiltefoner. 
Batterimässigt erbjuder Motorola Moto G71 upp till två dagars batteritid på en enda laddning. Den har ett 5000 mAh batteri med stöd för snabbladdning 30W vilken kan ladda batteriet femtio procent fullt på trettio minuter.
Priset ligger på 250 Euro vilket motsvarar ungefär 2550 kronor exklusive moms. Med moms hamnar man enligt mina beräkningar runt 3200 kronor och för de pengarna får man en duglig smartphone som duger för multimedia konsumtion och att spela mobilspel lite emellanåt. 
Motorola har nyligen presenterat en mängd mobiltefoner inom olika kategorier och som vanligt ger de bra prestanda för pengarna men de säljer tyvärr inte i större mängder här i Sverige. Det är trist nog så att väldigt få personer känner till mobiltelefoner från andra tillverkare än Samsung och Apple och därför missar man ofta de billigare alternativen som finns där ute. Handla aldrig någonsin en mobiltelefon på ren impuls utan fatta alltid ett genomtänkt beslut baserat på vad du använder din smartphone till. Läs recensioner och jämför specifikationer kontra pris för att finna bästa möjliga mobiltelefon för dig. 

Kommentarer

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

När är det dags att byta mobiltelefon?

Fördelen med att köpa mobiltelefoner kontant.