Vivo Iqoo 3 5G

Vivo iQOO 3 5G är en av många smartphones som inte lanseras officiellt här i Sverige men det kan vara intressant att veta lite om den iallafall.
Mobiltelefonen saknar den där gaming designen som är vanlig när det gäller gaming mobiler som den här. Telefonen har istället en 
enkel baksida täckt av glas med de bakre kameralinserna placerade i en rektangulär kameramodul längt upp i vänstra hörnet och loghan i motsatt ände. 
Framsidan består nästan helt av displayen med ett hål för selfie kameran längst upp till höger av displayen. 
Den stora displayen är omgiven av ramar av rimlig storlek, lika stora på sidorna och toppen men lite tjockare på botten.
Runt telefonen sitter kanter av aluminium vilka håller ihop konstruktionen och gör den robust. Både fram och bakpanelerna är täckta av ett lager glas.
Den optiska fingeravtrycksläsaren under displayens yta låser upp mobilen är snabbt och exakt.
Trist nog saknas här stereo högtalare så Vivo iQOO 3 5G har en ensam nedåtriktad högtalare. Som med andra högtalare med en liknande placering  är den ganska lätt att dämpa när man håller mobiltefonen i landskapsläge.

Displayen är en AMOLED display på 6,44 tum med bildförhållandet 20:9 och den har 1080×2400 pixlar och en pixeltäthet på 409 ppi (pixlar per tum). Displayen skyddas av Gorilla Glas 6. Displayen är skarp och tydlig med utmärkt färgåtergivning och bettaktningsvinkel. Den stora displayen medför att den här mobiltelefonen är väldigt bra lämpad för att vara en multimedia enhet och att titta på streamad film eller spela mobilspel blir en ren njutning. Detta är en av flera anledningar till att äga en smartphone med en stor display.
Processorn är en åttakärnig Snapdragon 865 processor på 2,84 GHz vilket är en topp processor från det år den här mobiltelefonen lanserades. Vivo Iqoo 3 5G klarar med lätthet de svåraste arbetsuppgifter vare sig det är dagliga uppgifter som att surfa på nätet eller att spela tekniskt krävande mobilspel som Battle Prime, Call Of Duty MobilePUBGCyber Hunter eller Genshin Impact.
Grundmodellen kommer med ett RAM minne på 6 GB och ett internminne på 128 GB men det existerar flera andra varianter med mer RAM minne men samma mängd inbyggt minne. Detta är väldigt vanligt och det är något man som konsument behöver känna till eftersom man när man skaffar en ny smartphone ska kunna fatta ett genomtänkt beslut. 
Att en mobiltelefon har en annan prissättning i olika butiker behöver alltså inte betyda att den är billigare. Att den är dyrare i en butik kan helt enkelt också bero på att de säljer en bättre variant av i övrigt samma mobil.
På höger långsida av telefonen i varsin ände finns knappari som fungerar som axelknappar för att styra funktioner när man spelar mobilspel. De är märkta "L" och "R"
Man kan med andra ordk.använda dem i vissa spel för att efterlikna fysiska kontroller/pekskärmskontroller, vilket ger dig mer fri skärmyta för att njuta av spelet du spelar. Detta är en gaming mobil och de har nästan alla den här typen av funktioner anpassade till mobilt spelande.
Selfie kameran i fronten är på 16 Megapixlar (vidvinkel lins) och på baksidan sitter fyra kameralinser på 48 Megapixlar (vidvinkel lins), 13 Megapixlar (telefoto lins), 13 Megapixlar (ultra vidvinkel lins) samt en djupsensor på 2 Megapixlar. Kamerorna har PDAF, 2×Optisk zoom, autofokus och LED blixt.
Huvudkameran kan ta fina bilder i bra ljus med tillräckligt bra detaljrikedom och skärpa.
Batteriet är på 4400 mAh och har stöd för snabbladdning på 55W och den laddar femtio procent på femton minuter.
Vivo iQOO 3 5G kostar 480 Euro vilket motsvarar ungefär 4760 kronor exklusive moms. Vill man ha ett exemplar blir man tyvärr tvungen att beställa mobiltefonen från någon utländsk nätbutik (importera den) och därmed blir kostnaden något helt annat. På butikens pris måste man lägga till den svenska momsen,frakt och tullavgifter bland annat. Detta betyder att det knappast lönar sig rent ekonomiskt att beställa en ny från utlandet. 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

När är det dags att byta mobiltelefon?

Tips och tricks. Utvecklarläget.