Asus Zenfone 8

Asus Zenfone 8 är en solid flaggskeppstelefon till ett lite lägre pris även om det oundvikligen leder till kompromisser.
Den här mobiltelefonen levererar byggkvalitet och prestanda på flaggskeppsnivå i ett lite mer kompakt format.
Displayen skyddas av Gorilla Glass Victus och har en fingeravtrycksläsare under displayens yta medan baksidan använder Gorilla Glass 3 och har en frostad yta.
Det kompakta formatet gör den helt unik på marknaden eftersom ingen annan Android mobil är så kompakt, samtidigt som den erbjuder en så hög nivå av prestanda och byggkvalitet.
Kanterna runt mobiltefonen är av metall.
Denna smartphone har stereo högtalare med 32 bitars ljud på 384kHz och det finns också ett hörlursuttag.
Asus ZenFone 8 kommer i två färgalternativ: svart och silver.

Displayen av typen AMOLED är på 5,9 tum vilket anses vara en mindre display storlek nu för tiden när mobiltefoner har displayer på 6,5 tum och uppåt.
Displayen har bildförhållandet 20:9 och den har 1080×2400 pixlar och en pixeltäthet på 446 ppi (pixlar per tum).
Displayen är ljusstark, tydlig, färgstark och utmärkt för att titta på videor eller spela mobilspel på. Helt enkelt en snygg och detaljrik display av hög kvalitet.
Processorn är en åttakärnig Snapdragon 888 processor på 2,84 GHz och det är en av årets absoluta topp processorer så här finns gott om kraft.
Mobilen känns lyhörd, animationer och interaktioner är smidiga, och den håller jämna steg med krävande användning som till exempel när man spelar Call Of Duty Mobile vilket är ett tekniskt krävande mobilspel.
Basmodellen har ett RAM minne på 6 GB och ett inbyggt minne på 128 GB men det existerar även bättre varianter av samma smartphone.
Det är tyvärr så att många konsumenter inte verkar ha förstått att det ofta är så att det finns flera olika varianter av mobiltefoner och det kan vara en anledning till att telefonens pris varierar i olika butiker. Man betalar naturligtvis mer som konsument ifall man beställer en variant med mer internminne. Jämför därför prestandan innan du beställer mobilen.
När det gäller Asus Zenfone 8 finns den i två bättre versioner. Den ena har ett RAM minne på 8 GB samt ett internminne på 128 GB och den andra har ett RAM minne på 8 GB och ett inbyggt minne på 256 GB.
En tydlig nackdel med Zenfone 8 jämfört med dyrare flaggskepp är det faktum att det bara finns två kameralinser på baksidan i motsats till tre eller fyra.
Selfie kameran är på 12 Megapixlar och på baksidan sitter två kameralinser på 64 Megapixlar (vidvinkel lins) och en kameralins på 12 Megapixlar (ultra vidvinkel lins). Kamerorna har PDAF, optisk bildstabilisator, dubbel pixel PDF och LED blixt.
Det finns en viss avsaknad av fina detaljer men det märks bara när man granskar bilder väldigt noga eller zoomar in bilden till maximal storlek. Zenfone 8 har också ett nattläge som fungerar ganska bra, även om det ibland får nattbilder att se lite för artificiella ut.
Batteriet är på 4000 mAh och har stöd för snabbladdning på 30W och laddar batteriet sextio procent fullt på tjugofem minuter.
Man borde inte ha några problem att ta sig igenom en dag med måttlig användning med denna smartphone.
En Asus Zenfone 8 kostar just när det här blogginlägget publicerades 6890 kronor hos Elgiganten och priset gäller för den något bättre varianten med ett RAM minne på 8 GB och ett inbyggt minne på 128 GB. Om man lyckas hitta basmodellen kommer man något billigare undan. 
Asus Zenfone 8 är ett utmärkt alternativ för dig som vill få flaggskepps prestanda till en lite billigare kostnad men jämför gärna även andra mobiltelefoner inom samma kategori innan du bestämmer dig eftersom man kan hitta mobiltelefoner som ger ännu mer för pengarna. Beställ aldrig någonsin en mobiltelefon på impuls utan att först jämföra olika mobiltelefoners specifikationer och funktioner. Läs recensioner och kolla upp specifikationer kontra pris innan du fattar ett beslut.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

När är det dags att byta mobiltelefon?

Tips och tricks. Utvecklarläget.