En flaggskepps dödare från Sony?

Sonys mobildivision har under flera år kämpat med sjunkande försäljningssiffror och trots det väljer de att satsa på extremt dyra flaggskepps mobiler som Sony Xperia Pro-I.
Min åsikt är att Sony istället bör gå en helt annan riktning för att drastiskt öka försäljnings siffrorna och det är att erbjuda mobiltelefoner med mer överkomliga priser. Att åtminstone lansera en sådan smartphone en gång per år vore väl ultimat?
Detta skulle locka nya målgrupper som om telefonen både är billigare än konkurrenternas och har samma prestanda skulle ge nya kunder som stannar kvar länge.
Sony borde titta mer på Xiaomi och OnePlus som är mobiltillverkare som tydligt visar att högkvalitativ teknik inte behöver kosta en förmögenhet.
Varför envisas Sony med att varje år göra på ett sätt som uppenbarligen inte fungerat på många år? 
När något inte fungerar kan man ju inte fortsätta utan att ändra på något eftersom resultatet kommer bli samma nästa gång också.
Tänk hur det framtiden för företaget skulle ljusna om de istället började ta fram prisvärda alternativ.
Om jag skulle fantisera lite om hur en sådan smartphone skulle vara och se ut skulle den bli ungefär så här (om jag skulle vara chef för Sonys mobildivision).

Jag skulle satsa på att ta fram en så kallad flaggskepps dödare som har en av de senaste topp processorerna och moderna funktioner men till ett billigare pris. 
Majoriteten av alla människor vill ha stora displayer med tunna ramar runt om så att man på framsidan av telefonen får så mycket display som möjligt utan att mobilen blir allt för stor och klumpig. Så jag skulle se till att den nya mobilen har den typen av design. 
En LCD display på 6,5 tum med bildförhållandet 21:9 och 1080×2400 pixlar skulle bli mitt val.
LCD displayer är billigare än AMOLED displayer, allt handlar nämligen om att spara in på områden där man kan spara in och satsa på områden där man behöver satsa. 
Processorn skulle vara en topp processor men det måste inte vara inte den åttakärniga Snapdragon 888 utan kunde lika gärna vara den något billigare åttakärniga Snapdragon 870 5G processorn på 3,2 GHz och ha ett RAM minne på 8 GB. 
När det gäller internminnet skulle jag tänka mig ett internminne på åtminstone 128 GB för att kunna erbjuda liknande prestanda som de dyrare konkurrenternas flaggskepps mobiler.
På kameraområdet är det väl lämpligt att använda överblivna komponenter från Sony Xperia 1 från 2019 som var det årets toppmodell.
Genom att välja komponenter som redan är betalda och bara tar upp onödig lagerplats kan man få ner priset på sin mobiltelefon ganska mycket. Detta utan att kompromissa med kamerakvaliteten som hos den telefonen är väldigt hög.
Designmässigt skulle jag också välja att låna en hel del från just Sony Xperia 1 som har den platta, rektangulära konstruktion som Sony vanligtvis är kända för och genom att delvis basera designen på en äldre modell sparar man in ändå mer kostnader på grund av att Sonys konstruktörer inte måste börja från början med designen. 
Man behöver inte göra olika prototyper eller spendera mycket tid på att ta fram olika design förslag vilket skulle innebära stora kostnader för Sony.
Samma bakstycke men möjligen en helt annan front med tunna ramar och en tårdropps formad flärp eller ett hål i displayen där selfie kameran ska vara placerad för att höja intresset bland allmänheten.
De flesta användare vill ha så mycket display som möjligt på en så kompakt yta som möjligt och många undviker helt mobiltelefoner som inte ser ut på det moderna sättet. 
Fingeravtrycksläsaren bör helst sitta på baksidan precis som den gör hos en hel del andra mobiltelefoner eftersom det kostar mer att ha en fingeravtrycksläsare under displayens yta.
Kanterna runt telefonen är gjord av plast och baksidan är av plast som har täckts av glas och denna baksida är blank och fin precis som hos den smartphone som man har lånat designen av.
Den främre kameralinsen är samma som hos Sony Xperia 1 det vill säga en kameralins på 8 Megapixlar.
På baksidan sitter tre kameralinser på 12 Megapixlar på rad under varandra och de är en vidvinkel lins, en telefoto lins med 3×optisk zoom och en Ultra vidvinkel lins.
Kamerorna har PDAF, optisk bildstabilisator samt LED blixt.
Batteriet är på 4000 mAh och har stöd för snabbladdning men saknar trådlös laddning på grund av att få använder den funktionen. Allt för att spara in på produktionskostnader så att det är fullt genomförbart att få ner prissättningen så mycket som möjligt.
Av exakt samma orsak saknar mobilen en IP Certifiering vilket ju kostar mycket pengar för att åstadkomma samtidigt som det inte är en absolut nödvändighet. Det existerar mängder med mobiltelefoner som inte har någon IP Certifiering och de fungerar bra ändå.
Sonys flaggskepps dödare borde inte ha samma höga vinstmarginal som övriga mobiltelefoner i deras sortiment. Xiaomi lyckas klara sig med en vinstmarginal på endast fem procent men Sony skulle kunna ha en något högre vinstmarginal. Vad sägs om åtta procent?  Jag tänker mig ett att mobilens pris ska landa någonstans runt 5490 kronor.
Den skulle sälja i stora mängder då den har en fin design, en topp processor och i övrigt väldigt bra specifikationer till ett väldigt bra pris. Dessutom skulle det bland de som beställer mobiltelefonen medföra ett ökat intresse för Sonys mer nichade toppmobiler och det skulle sannolikt även öka försäljnings siffrorna hos dessa mobiltelefoner.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

När är det dags att byta mobiltelefon?

Tips och tricks. Utvecklarläget.