Sony Xperia L4


Sony har nyligen lanserat sin flaggskepps mobil Sony Xperia 1 ll (uttalas Mark 2) som har en prislapp på 11490 kronor.
Om man inte riktigt har råd eller vill spendera så mycket pengar på en ny smartphone kan man istället rikta blicken mot den betydligt billigare Sony Xperia L4 som även den är utformad som en multimedia enhet.
Likt Sonys senaste flaggskepps mobiler har den en ovanligt långsmal konstruktion med ett bildförhållande på 21:9 vilken gör att filmer filmade i videscreen format passar utmärkt att titta på i den här mobilen. Filmer eller YouTube videos som inte är filmade i videscreen leder till svarta mörka ytor runt om displayen. Detsamma gäller oftast när man spelar de flesta mobilspel också och det gör display formatet en aning obekvämt och man får inte nytta av den stora displayen i särskilt många situationer förutom när man streamar film i videscreen.
Sony Xperia L4 som har ett bakstycke av strukturerad yta av plast är som tidigare nämnts avlånga och smal och det medför att telefonen på ett sätt känns mer kompakt men samtidigt är det svårt att nå den övre delen av displayen utan att byta grepp på i handen.
På baksidan sitter tre kameralinser men ingen fingeravtrycksläsare då denna är placerad i en speciell knapp på mobilens högra långsida.
Displayen är stor och har ovanligt nog när det gäller mobiltelefoner från denna mobiltillverkare en liten flärp.
Sonys mobiltelefoner har nästan alltid en ganska stor panna och haka istället för hål i displayens överkant eller flärp för selfie kameran.
Den här mobiltelefonen har ett mer överkomligt pris men det märks inte riktigt på designen som faktiskt ser fin ut.
Sony Xperia L4 är välbyggd och man har använt en högkvalitativ plast till chassit som visserligen inte blänker som bakstycken av glas men fördelen är att det inte fastnar fingeravtryck på baksidan.
Priset på 2290 kronor indikerar tydligt att Sony Xperia L4 knappast är någon toppmobil, den hamnar snarare i budgetsegmentet. 

Displayen är en LCD display på 6,2 tum med bildförhållandet 21:9 och 720×1680 pixlar och det ger en pixeltäthet på 295 ppi (pixlar per tum). 
RAM minnet är på 3 GB och internminnet är på 64 GB och minneskapaciten är möjlig att utöka med ett minneskort.
Det är okej med utrymme för de flesta användare men de som tankar ner mycket bilder, video, musik och film behöver mer plats.
Processorn är en åttakärnig MediaTek MT6762 Helio processor på GHz och det är en budgetprocessor som duger gott och väl för att titta på streamad film, surfa på nätet och den typen av lättare användning men inte duger för att spela mer krävande mobilspel. Call Of Duty, PUBG, Fortnite och liknande spel fungerar inte på ett optimalt sätt och vissa av dom fungerar inte alls (Fortnite).
Selfie kameran är på 8 Megapixlar (vidvinkel lins) och på baksidan sitter en kameralins på 13 Megapixlar (vidvinkel lins), en på 5 Megapixlar (ultra vidvinkel lins) och en djupsensor på 2 Megapixlar. Kamerorna har PDAF och LED blixt.
När det rör sig om kamerakvaliteten hos budgetmobiler kan man naturligtvis inte förvänta sig den allra högsta kamerakvaliteten men den här mobiltelefonen har kameror som är kapabel till att ta helt okej bilder vid bättre ljusförhållanden.
Batteriet är på 3850 mAh och har stöd för snabbladdning.
I slutänden är Sony Xperia L4 en rejäl uppgradering från föregångaren Sony Xperia L3 genom en något uppfräschad design, ett större batteri, mer inbyggt minne och kamerorna.
Den här mobiltelefonen är en godtagbar basmodell som klarar lättare användning men med det sagt går det att hitta bättre alternativ runt samma prisklass.
Mobiltillverkaren Sony har det kämpigt ekonomiskt och lyckas inte locka tillräckligt många köpare av deras mobiler och det är oerhört synd eftersom de är kapabla till att ta fram extremt bra smartphones som till och med på vissa områden är bättre än konkurrenterna. 
Sony Xperia L4 är dock inte en av dessa. 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

När är det dags att byta mobiltelefon?

Tips och tricks. Utvecklarläget.