Huawei P40 Pro Plus


Huawei P40 Pro Plus har en i stort sett identisk design med vanliga Huawei P40 Pro. Displayens kanter är nöjda över vänster och höger långsida samt i överkant och nederkant på ett unikt sätt. Men aluminiumramen går uppåt för att skydda hörnen om man skulle råka tappa telefonen i backen. Huawei säger att de utformade skärmen för att likna hur vatten i ett överfullt glas spänner över glasets kanter på grund av ytspänningen.
Huawei P40 Pro Plus är som namnet antyder den dyraste och mest påkostade modellen i P40 serien och för de pengar man spenderar får man bland annat en helt annan baksida.
Baksidan har täckts av ett slipat keramiskt material som gör ytan lika tålig som safirglas.
Man får också mer utrymme och en till och med ändå bättre kamerakvalitet.
Denna smartphone är en aning tjockare än många andra flaggskepps mobiler men den känns elegant och välkonstruerad. 
Runt bakstyckets sidor är baksidan lätt böjd vilket medför att den trots sin extra tjocklek ändå känns relevativt tunn.
Den bättre varianten av Huawei P40 Pro Plus kostar runt 14 000 kronor vilket väldigt mycket pengar att spendera på en smartphone.
Som du kan förvänta dig till detta pris kommer telefonen med full IP-68 Certifiering så mobilen klarar av att vara upp till 30 minuter på 1,5 meters djup.  Trådlös laddning och omvänd trådlös laddning (så att du kan ladda upp andra mindre prylar) finns också här, och en fingeravtrycksläsare under displayens yta.

Displayen är en AMOLED display på 6,6 tum med 1200×2640 pixlar och en pixeltäthet på 441 ppi (pixlar per tum). Bilduppdaterings frekvensen är på 90 Hz vilket är bättre än den vanliga på 60 Hz. En högre bilduppdaterings frekvens leder till att man upplever att mobiltelefonen är reagerar snabbare på knspptryck och svepningar på displayen.
Processorn är en egentillverkad åttakärnig Hisilicon Kirin 990 processor på 2,8 GHz.
RAM minnet är på 8 GB och internminnet är på 256 GB med möjlighet till att utöka minneskapaciteten ytterligare med ett minneskort. Det existerar även en bättre variant med ett inbyggt minne på hela 512 GB.
Huawei P40 Pro Plus erbjuder alltså supersnabb prestanda, tack vare Huawies egna topp processor. Huawei är förhindrade att använda processorer som säljs och tillverkas av amerikanska företag så en Snapdragon 865 processor är utesluten.
Processorn har stöd för 5G.
Allt detta är flaggskepps specifikationer och det innebär en extremt smidig prestanda som lätt klarar av det mesta.
Som med de flesta flaggskepps telefoner är batteritiden på Huawei P40 Pro Plus fantastisk.  Telefonen klarar knappt två dagar på en laddning och det är imponerande.
Batteriet är på 4200 mAh och har stöd för snabbladdning och snabb trådlös laddning. Båda två är på 40 Watt och den motvända trådlösa laddningen är på 27 Watt.
På framsidan sitter dubbla selfie kameror varav den ena är på 32 Megapixlar (vidvinkel lins) och den andra är en Infraröd TOF 3D djupsensor och biometrisk sensor vilken hjälper till att ge en säkrare ansiktsupplåsning via funktionen Face Unlock.
I den stora rektangulära kameramodulen på baksidan sitter fem kameralinser på 50 Megapixlar (vidvinkel lins), 8 Megapixlar (telefoto lins), 8 Megapixlar (persiskop/telefoto lins), 40 Megapixlar (ultra vidvinkel lins) och en TOF 3D djupsensor. Kamerorna har Leica optik och PDAF, optisk bildstabilisator, 10×optisk zoom,  3×optisk zoom och LED blixt.
Detta är kanske de bästa kamerorna i en smartphone någonsin, mobiltelefonen höjer ribban för andra att klå i framtiden. Kamerakvaliteten är med andra ord extremt hög.
Huawei P40 Pro Plus har många positiva inslag inom ett antal områden som design, batteritid och särskilt kamerakvaliteten men dessa telefoner hålls fortfarande nere av ett dåligt apputbud.
Operativsystemet är Android 10 med Huaweis egna skinn EMUI 10.1. Denna versionen av systemet är inte den licensierade versionen utan det är den så kallade Android Open Source vilket är en helt öppen version som vem som helst får använda men då får man leva med sena uppdateringar och avsaknad av Googles tjänster.
Huawei som ligger på Entity List och därmed inte har tillgång till Googles tjänster och applikationer använder alltså istället den öppna versionen av operativsystemet Android.
Den versionen saknar tyvärr många applikationer som många använder dagligen vilket ligger Huawei P40 Pro Plus i fatet.
Det spelar ingen roll hur fantastiskt bra en mobiltelefon som Huawei P40 Pro Plus är. Den blir ändå svår att rekommendera för någon och det är väldigt trist för oss konsumenter som därför förlorar ett trevligt alternativ.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

När är det dags att byta mobiltelefon?

Tips och tricks. Utvecklarläget.