Google Maps kan dela din exakta plats.

När du bestämmer dig för att möta en vän eller släkting någonstans kan man lätt se till att personen hittar din exakta position.
Detta gör man genom att använda en dold funktion i Google Maps som kallas Plus Kod.
Det rör sig om digitala adresser som är Googles egna version av longitud och latitud.
Med hjälp av denna funktion är det fullt möjligt att finna en plats trots att platsen inte har någon adress. Man kanske väntar på en camping eller i en park eller liknande.
Om man är en person som gärna är i skogen och plockar bär eller svamp kan dessa Plus Koder hjälpa till att hitta dig ifall du går vilse. Man skickar helt enkelt sin position till en släkting som därefter kan använda Google Maps för att finna dig.
Det är däremot viktigt att stanna kvar på samma plats efter att man har skickat iväg sin position för om du förflyttar dig någon annan stans kommer inte personen som letar efter dig hitta dig. Stanna där du är och vänta är det som gäller.

Ifall du inte har bestämt möte precis nu utan du vill träffas någonstans efter flera timmar kan du även hitta Plus Koden för en plats där du tänker befinna dig senare. Markera platsen där du planerar att vara och håll in pricken/pilen för att kopiera platsen.
Platser som ligger nära varandra har liknande pluskoder. Detta gör det enkelt att komma fram till om den som letar efter dig är nära eller långt borta från din destination.

Följ dessa instruktioner för att hitta Plus Koden som finner din plats.

1. Starta GPS på din smartphone.

2. Klicka på pricken/pilen som visar din nuvarande plats.

3. Klistra in positionen och skicka den med ett sms till personen.

4. Personen kopierar Plus Koden och klistrar in koden i Google Maps sökfält.

5. Därefter är det bara att följa pricken/pilen i Maps.


Det här är ett praktiskt, modernt sätt att möta upp en kompis någonstans utan att behöva förklara en massa var man befinner sig. Tänk om du istället var tvungen att försöka förklara var man är för någon som inte tidigare har besökt platsen. Det kan lätt leda till missförstånd och bekymmer med att finna varandra.
Då är det mycket lättare att hitta var du är genom att använda Google Maps.
Dagens mobiltelefoner har så otroligt många funktioner som tyvärr inte alltid används helt enkelt på grund av att folk inte känner till dem eller förstår nyttan med dem.
Vi borde alla lära oss mer och bli mer duktiga på att använda våra mobiltelefoners fulla potential. 




Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

När är det dags att byta mobiltelefon?

Tips och tricks. Utvecklarläget.