Dead Effect 2


Dead Effect 2 är en Sci-fi zombie First person shooter av spelutvecklaren BadFly.
Mobilspelet är tydligt inspirerat av Mass Effect när det gäller spelupplägg och design. 
Man befinner sig i ett halvtrasigt rymdskepp där man förflyttar sig runt i mörkt upplysta korridorer där en mängd levande döda hungrar efter ditt blod. En spännande upplevelse med andra ord.
När man startar upp spelet för första gången finns det tre typer av spelkaraktärer att välja mellan.
Gunnar Davis som är en soldat karaktär med specialitet på tunga vapen, Jane Frey som är beväpnad med hagelgevär eller Kay Rayner som är en mästare på melee vapen (svärd, yxor, knivar medmera). Varje karaktär har en egen personlighet och röst samtidigt som de har sina egna inriktningar när det gäller strid.
Under spelets gång kan man uppgradera sin valda spelkaraktär genom att samla in skyddsutrustning och förbättra och byta ut vapen samt att man kan skaffa sig speciella förmågor. Precis som hos de flesta mobilspel som är gratis att ladda ner är det möjligt att köpa allt detta med riktiga pengar.


Dead Effect 2 har en berättelse som kretsar kring en besättning på ett rymdskepp som består av mutanter, zombies och forskare som har flytt från en tyrannisk härskare. De är fångade på ett rymdskepp på färd genom den djupa rymden tillsammans med resultatet av misslyckade experiment.
Din spelkaraktär har några olika uppdrag att utföra och för att klara av dessa tvingas man kämpa sig igenom en mängd olika fiender som zombies, säkerhetsdrönare, cyberhundar och ett gäng fientliga soldater som vill hindra dig att nå dina mål.
I din kamp mot alla fiender kan man bära på ett huvudvapen och två sekundära vapen och granater och det kommer väl till pass i hårda strider under äventyrets gång. 
Allt eftersom du spelar blir dina vapen kraftfullare och mer effektiva. När man rör sig runt i rymdskeppet hittar man i skåp pengar med vilka man efter spelomgången kan använda för att köpa nya vapen eller helt enkelt bara uppgradera de vapen man redan har.
En nackdel är att ifall man dör innan en bana är avklarad måste man spendera spelpengar för att återupplivas där man dog i banan och om man inte gör det tvingas man att börja om från början vilket ju blir rätt så trist. Helst ifall man nästan klarat nivån och dör precis i slutet.
Därför är det dumt att spendera exakt alla ihopsamlade pengar på vapen och ammunition.
Grafiken i spelet är någorlunda bra utan att var av den allra bästa kvaliteten. Det finns en hel del mobilspel med för plattformen fantastisk grafik men Dead Effect 2 är inte en av dessa.
Detta är inte någon större nackdel i det här sammanhanget eftersom spelets berättelse inte riktigt är något som är i behov av fantastisk grafik.
Standard inställningen i spelet är att man skjuter genom att trycka in en avfyrningsknapp på displayen när ett vapen är riktat mot någon fiende. När det kommer till styrningen fungerar Dead Efffect 2 som andra mobilspel så när det gäller kontrollerna får man exakt vad man kan förvänta sig så en van spelare känner sig genast som hemma.
Dead Effect 2 är inte nyskapande och unikt när det gäller First person shooter genren men det är ett roligt tidsfördriv för stunden likt många andra mobilspel. 
När det kommer till historien och sättet spelet är upplagt påminner det en del om konsolspel men då med en förenklad berättelse och styrning.
Jag ser mobilspel som ett komplement till konsol spel, båda två är roliga att spela men de är helt olika på en hel del sätt. Det är klart att ett spel utvecklat för att spelas på mobiltelefoner inte har samma höga grafiska kvalitet som konsolspel och spelets kontrollsystem och själva banornas upplägg behöver förenklas för att inte ta upp allt för mycket utrymme. 
Med det sagt kan vissa mobilspel också vara väldigt underhållande och spännande på sitt sätt och Dead Effect 2 är ett sådant spel.
Dead Effect 2 är helt gratis att ladda ner till mobilen så det skadar inte att prova spelet för om man inte gillar det är det bara att radera spelet. Ingen skada skedd.






Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

När är det dags att byta mobiltelefon?

Tips och tricks. Utvecklarläget.