Razr Kishi mobilkontroll.


Razr Kishi är en spelkontroll till mobiltelefoner som hjälper till att underlätta spelandet av mobilspel. Med den här ihopkopplad med din smartphone kan du spela långa spelsecioner utan problem.
Det är en viss skillnad på spel till mobilen och spel till konsol när det gäller styrningen och kontrollen över vad som sker i spelet och det är Razr Kishi mobilkontrollen tänkt att ändra på.
Den har två joysticks för ett mer lättstyrt spelande och är kompatibel med en mängd olika mobiltelefoner. Att börja spela är enkelt. Det är bara att koppla in telefonen i handkontrollen och då hittar kontrollen mobilen automatiskt.
Listan över mobilspel som faktiskt fungerar med Kishi är dock ganska begränsad, och många av dina favoriter kanske inte stöds.
Razr Kishi är konstruerad av en svart plast med de redan nämnda joysticks, en D-Pad och olika knappar så den har ett liknande upplägg som till exempel en Playstation kontroll eller Xbox kontroll. Vissa skillnader finns dock. 
Ihopvikt blir Kishi en kompakt fyrkant så att den blir lättare att bära med sig. När man vill veckla upp handkontrollen trycker man bara på två frigörings mekanismer på baksidan. Därmed öppnas Kishi och man kan sätta in sin smartphone.
Därefter anslutes din mobiltelefon med USB kontakten i den högra dockningsdelen och sträcker den vänstra dockningsdelen över telefonens andra sida. 
Många olika smartphones passar men de allra största mobiltelefonerna som till exempel Samsung Galaxy S20 Ultra är för stora så de passar inte i kontrollen. Ta därför reda på om just din mobiltelefon får plats innan du beställer ett exemplar. Om din mobiltelefon är ovanligt liten kan passformen också leda till att den inte sitter fast i kontrollen på ett bra sätt. 

Om du tänker spela längre perioder till exempel när du är på resa passar den här kontrollen perfekt.
Razr Kishi är inte riktigt billig men den har flera fördelar som bör intressera en hardcore gamer.
Telefonen ansluts direkt utan Bluetooth och därmed försvinner risken med en tappad signal vilket ju kan betyda skillnaden mellan att vinna eller förlora när man spelar mobilspel.
Själva kontrollen är möjlig att ladda tillsammans med mobilen när de är sammankopplade och det innebär att man inte behöver släpa med sig något extra batteri eller någon extra laddare när man är på resande fot.
Mobilspel likt Modern Combat Versus, Call Of Duty Mobile, PUBG och Warface: Global Operations har oftast en förenklad styrning på grund av att man styr sin spelkaraktär med fingrarna på en skärm och det underlättas en hel del av den här typen av hjälpmedel.
Att styra med olika joysticks och knappar blir betydligt lättare men man bör känna till att layouten på kontrollen inte riktigt är likadan som på vanliga handkontroller till spelkonsoller och därför kan det ta en stunds spelande innan man har vant sig helt.
Du behöver inte installera Razers Kishi app på din mobiltelefon för att använda kontrollenheten, men det krävs för eventuella uppdateringar och appen kan föreslå spel som är kompatibla.
Kishi är också helt kompatibel med molnspelplattformar som Google Stadia. Med den typen av tjänster kan man spela samma spel på datorn, din TV eller din smartphone och bland de många fördelarna är att spelen inte tar upp något utrymme då det egentliga spelet finns i molnet och endast streamar till din skärm. 
En Razr Kishi har en prislapp på 990 kronor.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

När är det dags att byta mobiltelefon?

Tips och tricks. Utvecklarläget.