Xiaomi Redmi Note 9 Pro

Xiaomi Redmi Note 9 Pro är en smartphone som har många positiva inslag som gör den till en väldigt bra budgetmobil.
Den har en snygg design, bra display, ett stort batteri och en solid prestanda till ett överkomligt pris.
Xiaomis design har utvecklats väldigt mycket de senaste åren och de har gått från att använda chassin av metall och plast till att använda plast och glas. 
Bakstycket av plast har täckts av flera lager glänsande glas vilket ger en mer elegant design. En typ av design som bara har blivit mer och mer vanligt förekommande hos dagens mobiltelefoner. 
Displayen på framsidan är stor och når relativt långt ut på kanterna och ramarna är följdaktligen ganska tunna. Inte lika tunna som hos de betydligt dyrare toppmobilerna dock.
Den framåtriktade kameralinsen sitter i ett runt hål i displayens mittersta överkant.
De bakre kameralinserna sitter placerade långt upp på baksidans övre del och de är centralt placerade. Istället för att ligga vertikalt på rad ligger alla kameralinserna i en upphöjd, rektangulär kameramodul på ett för i år populärt sätt.
Baksidan är lätt avrundad för att ge ett skönt grepp i handen när man håller i telefonen.
Fingeravtrycksläsaren sitter ovanligt nog på mobilens högra långsida så på baksidan sitter endast kamerorna.
Den här mobiltelefonen har ovanligt nog för 2020 ett hörlursuttag.

Xiaomi Redmi Note 9 Pro har en LCD display på 6,67 tum med bildförhållandet 20;9 och displayen har 1080×2400 pixlar. Det ger en mer än acceptabel pixeltäthet på 395 ppi (pixlar per tum). Displayen skyddas av Gorilla Glas 5.
RAM minnet är på 6 GB och internminnet är på 64 GB hos basmodellen men det finns en bättre variant med samma mängd RAM minne men ett inbyggt minne på 128 GB. Minnesmängden är möjlig att utöka med hjälp av att montera in ett minneskort.
Detta betyder att telefonen har tillräckligt med plats för de flesta användare.
Processorn är en åttakärnig Snapdragon 720G processor på 2,3 GHz och det är den processorn som gör att Xiaomi Redmi Note 9 Pro är en budgetmobil i övre mellansegmentet.
Prestanda har aldrig riktigt varit något att klaga på hoss dessa mobiltelefoner i övre mellansegmentet och Xiaomi Redmi Note 9 Pro är inget undantag i sammanhanget.
Mobilt spelande på den här mobiltelefonen är en trevlig upplevelse med ett utmärkt flyt som gör spelande smidigt och njutningsfullt.
Xiaomi har verkligen satsat på kamerorna hos Xiaomi Redmi Note 9 Pro. Kamerakvaliteten siktar högre än mobiltelefoner i samma prisklass så om du vill ha en hyfsat bra kamerakvalitet till en lägre kostnad är den här mobilen ett bra sätt att få det.
Den främre kameralinsen är på 16 Megapixlar (vidvinkel lins) och på baksidan sitter fyra kameralinser på 64 Megapixlar (vidvinkel lins), 8 Megapixlar (ultra vidvinkel lins), 5 Megapixlar (Makrolins) samt en djupsensor på 2 Megapixlar.
Högtalaren på Redmi Note 9 Pro har, även om ljudet är klart och tydligt en något för låg högsta volym. Det är en liten nackdel när man spelar mobilspel, tittar på streamad film eller lyssnar på musik utan att koppla in hörlurar men ljudet från just hörlurar är betydligt bättre.
Det inbyggda batteriet är på 5020 mAh och har stöd för 30W snabbladdning. Detta är den ultimata lösningen när det gäller batteritiden. Att ha ett stort batteri som klarar sig lång tid på en laddning och som när det väl har tömts går snabbt att ladda fullt igen är naturligtvis extremt praktiskt.
Operativsystemet är Android 10 med Xiaomis skinn MiUI 11 och det betyder att systemet inte är helt rent som det är på Googles egna Pixel mobiler. Jag personligen föredrar ett så rent operativsystem som möjligt på grund av de fördelar som detta leder till. Sannolikheten till snabba systemuppdateringar ökar då systemet är rent. Detta på grund av att tillverkaren inte blir tvungen att anpassa sitt skinn för att fungera ihop med den nya versionen.
Åtminstone rent teoretiskt fortsätter systemet att vara lätt under en längre tid än ett som tyngs ner av en mängd extra inställningar och funktioner.
När det gäller priset landar det på 3490 kronor vilket innebär att man får en väldigt bra mobiltelefon för de pengar man spenderar.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

När är det dags att byta mobiltelefon?

Tips och tricks. Utvecklarläget.