Budgetmobiler för 2500 kronor.

Det är 2020 och flaggskepps mobilerna kostar oftast 9000 kronor eller mer. Men när de dyra, avancerade mobiltelefonerna bara blir dyrare och dyrare blir billigare mobiler billigare och bättre.
När man bestämmer sig för en billigare smartphone innebär det inte längre att man förlorar allt för mycket när det gäller funktioner och prestanda. Det är klart att man får kompromissa lite mer när man väljer en budgetmobil. Man får inte längre det allra bästa när det gäller design, funktioner och prestanda men man får något som duger gott och väl.
Bra budgetmobiler är mer attraktiva på lång sikt tack vare att abonnemangs kostnaden blir lägre per månad. Man betalar helt enkelt en lägre avbetalnings summa för mobiltelefonen varje månad. 
Man kan också välja att göra som mig och köpa telefonen direkt för att därefter endast betala för själva abonnemanget.
Många operatör brukar erbjuda en gratis smartphone om man förlänger sitt abonnemang och på det sättet får man en extra mobiltelefon helt utan kostnad.
Detta erbjudande får man bara ifall man inte redan har en smartphone man betalar av via sitt abonnemang.
Det blir ju så ifall man beställer sin mobiltelefon kontant hos någon annan än sin operatör.

Om du prioriterar valuta för pengarna och kanske har en begränsad budget eller helt enkelt inte vill spendera så mycket pengar på en smartphone har jag ett antal bra exempel på budgetmobiler som trots sitt lägre pris har mycket att erbjuda.
Idag får man (om man vet vad man ska kolla efter) funktioner som även finns hos de högkvalitativa toppmobilerna i budgetmobiler.
Som stora, skarpa och tydliga displayer, duglig kamerakvalitet och relativt kraftfulla processorer. De har fingeravtrycksläsare och i vissa fall också hörlursuttag och IR fjärrkontrolls funktion vilket faktiskt är funktioner som flaggskeppen saknar.
Det är självklart att en billigare smartphone inte  är lika bra som en dyr flaggskepps mobil men man kan få en utmärkt all-round mobil som klarar av det mesta utan problem och för de flesta konsumenter duger dessa gott och väl. Den stora majoriteten behöver inte de allra mest påkostade mobiltelefonerna som existerar, baserat på vad de använder sina mobiltelefoner till.
För att ringa samtal, läsa artiklar på nätet, kolla in social media och titta på YouTube videos behöver man knappast någon toppmobil.
När jag letar efter en billig mobiltelefon letar jag efter de mobiler som trots ett överkomligt pris kompromissar så lite som möjligt med specifikationer och design. Jag letar efter en smartphone som uppfyller alla mina personliga kvalifikationer för att få bli min mobiltelefon.
De flesta budgetmobiler varken ser eller känns billiga och den lägsta nivån är i dag väldigt hög.
Sony Xperia L4, Huawei P30 Lite, Motorola Moto G8 Power, Xiaomi Redmi Note 8T, och Samsung Galaxy A40 är några utmärkta exempel väl värda att titta på. 
Dessa smartphones är möjliga att hitta för 2500 kronor och en del av dem kostar till och med ändå mindre än så.
Några av de här telefonerna har chassin helt av plast och några har bakstycken av glas vilket medför att de känns mer premium. Budgetmobiler i den här prisklassen har sällan kanter av metall utan de är vanligtvis av plast. 
Plast är dock mer tåligt än glas och aluminium så det är oftast bara en fördel när man använder plast istället.
När man ska välja en ny smartphone bör man aldrig beställa en på impuls. Titta inte endast på det rent designmässiga utan titta även på specifikationer och funktioner. Jämför olika mobiltelefoner och välj den som passar dig bäst.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

När är det dags att byta mobiltelefon?

Tips och tricks. Utvecklarläget.