Xiaomi Note 10 Pro


Xiaomi Mi Note 10 Pro är en intressant smartphone för oss som vill ha något riktigt bra med en fin design och relativt kraftfull prestanda till en lägre kostnad.
Detta är en konkurrenskraftig mobiltelefon i nästan alla avseenden.
Mobilen kombinerar en fin design med ett stort batteri, en ganska kraftfull processor, snabbladdning och en fingeravtrycksläsare unders displayens yta.
Dessutom är det svårt att hitta lika hög kamerakvalitet för samma låga pris.
Designmässigt påminner mobiltelefonen en hel del om Huawei P30 Pro och det är inte något negativt eftersom den telefonen har en väldigt fin design.
Xiaomi Mi Note 10 Pro både ser ut att vara och känns välkonstruerad med ett glasbakstycke som smälter sömlöst ihop med kanterna av metall. Den ser ut som en dyr flaggskepps mobil men är i själva verket en budgetmobil i övre mellansegmentet. 
Naturligtvis tittar man inte endast på designen när man beställer en ny smartphone, man tittar ju även på specifikationer och funktioner för att se till att man får en mobiltelefon som täcker användarens behov. När man till exempel är en person som tycker om att ta bilder med sin telefon blir ju kamerakvaliteten viktig vilket ju inte blir lika viktigt för en person som sällan eller aldrig tar bilder.
Xiaomi Note 10 Pro har 5 kameralinser på baksidan.
Hörlursuttag finns ovanligt nog också men den saknar IP Certifiering så den är inte vattentät.
Men på grund av att den inte är någon toppmobil är det inte så konstigt att den inte har något skydd mot vatten. 

Displayen är en AMOLED display på 6,5 tum med bildförhållandet 19:5 och displayen har 1080×2340 pixlar. Pixeltätheten landar därmed på 398 ppi (pixlar per tum) vilket är mer än godkänt. Pixeltätheten är ett utmärkt sätt att mäta en displays skarphet utan att fysiskt ha tillgång till själv mobilen. 
Den stora displayen skyddas av Gorilla Glas 5.
Processorn är en åttakärnig Snapdragon 730 processor på 2,2 GHz och det är främst den som gör att Xiaomi Mi Note 10 Pro hamnar i mellansegmentet.
RAM minnet är på 8 GB och mobilens inbyggda minne är på hela 246 GB och med så pass mycket internminne behöver telefonen ingen plats för ett minneskort.
I den lilla flärpen på displayens överkant sitter en vidvinkel lins på 32 Megapixlar och på telefonens bakstycke av glas sitter hela fem kameralinser på 108 Megapixlar (vidvinkel lins), 12 Megapixlar (telefoto lins), 8 Megapixlar (telefoto lins), 20 Megapixlar (ultra vidvinkel lins) samt slutligen en Makrolins på 2 Megapixlar. 
Kamerorna har PDAF, optisk bildstabilisator, laser autofokus, 2×Optisk zoom, 3,7×Optisk zoom, 5×Hybridzoom och fyra LED blixtar.
Den här mobiltelefonen har en av marknadens bästa kamerakvalitet för tillfället och det är ändå mer imponerande när man tittar på mobilens prislapp.
En Xiaomi Mi 10 Pro har ett pris på 6500 kronor och för pengarna får man väldigt mycket mobil.
Det är med den typen av smartphones kinesiska Xiaomi har för vana att briljera, de flesta av deras mobiler är väldigt prisvärda så om du har en tajt budget men ändå vill ha en mycket bra mobiltelefon är denna mobiltillverkares telefoner ett utmärkt exempel på mycket för pengarna.
Batteriet är på 5260 mAh och har stöd för snabbladdning. 
Om du vill komma ända billigare undan kan du istället rikta blicken mot den vanliga Xiaomi Mi Note 10 som nästan är samma mobiltelefon (Xiaomi Mi Note 10 Pro är en mindre uppgradering) men till en lägre kostnad.
Slutligen vill jag påpeka vikten av att vara en medveten konsument och med det menar jag att man ska undvika att beställa en ny smartphone på impuls. Läs på om den mobiltelefon du funderar på. Jämför den gärna med andra mobiltelefoner i samma prisklass och se till att få en mobil som passar dig.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

När är det dags att byta mobiltelefon?

Tips och tricks. Utvecklarläget.