Critical Ops

Critical Ops är ett online multiplayer First person shooter mobilspel som tydligt har inspirerats av data och konsoll spelet Counter Strike.
Spelet är gratis att ladda ner till sin mobiltelefon men det tar upp mycket plats så det är viktigt att din smartphone har tillräckligt med inbyggt minne och din telefon behöver ha en någorlunda kraftfull processor för att klara av att driva spelet.
Det går att spela som en polis i en antiterrorist styrka eller som en terrorist.
Som vanligt när det gäller mobilspel av den här typen får man gå igenom en tutorial (handledning) innan man börjar spela Critical Ops för första gången och i det här fallet är det bra eftersom kontrollerna kan ta en liten stund att vänja sig vid.
Man rör sin spelkaraktärer runt på displayen genom att använda en analog knapp och det finns även en annan analog knapp för att avlossa sitt vapen. Tråkigt nog finns det inte någon möjlighet att ställa in så att skott avfyras automatiskt när man riktar sitt vapen mot en fiende vilket alltid underlättar när man spelar first person shooters på mobiltelefoner.
Att det blir lite plottrigt och ibland en aning svårstyrt när man spelar genom att använda fingrar på en display är en av de stora nackdelarna med att spela mobilspel och det brukar avhjälpas genom att använda automatisk skottlossning. Främst i den här sortens spel där att ta bort så många display knappar som möjligt känns som en bra idé.

Det går att själv välja om man vill spela som polis eller terrorist men om man vill kan man låta spelet välja detta automatiskt vid varje ny spelomgång.
I Critical Ops finns ett antal olika spelupplägg som till exempel Defuse och Deathmatch för att nämna några.
I Defuse går uppdraget ut på att förstöra bomber som terroristerna har placerat ut på banan. Under Defuse har man endast tillgång till kniv och pistol.
I Deathmatch går det ut på att döda motståndarna så många gånger som möjligt innan tiden har tagit slut. Här har man större valmöjlighet när det gäller vapen.
Critical Ops kräver lite mer teknisk skicklighet av spelaren än många andra liknande mobilspel och det gör att spelet inte passar alla spelare lika bra.
Man får lära sig behärska en mängd olika vapen som automatvapen, snipergevär och granater och det gör att den mer ovana spelaren får lägga ner en del tid på att träna upp sin skicklighet. Det gäller att ha snabba reflexer och en taktisk strategi för att nå framgång men om man satsar tid så får man sig till godo ett spel som är roligt att spela och samtidigt har fin grafik vilket förhöjer upplevelsen betydligt.
Critical Ops är ett välgjort mobilspel som har väldigt fin grafik för att vara ett mobilspel.
Det är klart att ett mobilspel inte går att jämföra med konsolspel när det gäller både grafiken och sättet man spelar. En spelkonsol har så mycket mer plats, kraft och mer avancerade grafikkort än en mobiltelefon och dessutom har man en riktig kontroll med spakar och knappar vilket ju naturligtvis ger en helt annan känsla när man spelar.
För mig och många med mig är ett mobilspel ett komplement till konsolspel.
Något man spelar när man är på väg någonstans eller när man har en kort stund över. 
Critical Ops är ett intressant, spännande mobilspel som är väl värt att prova på och dessutom är det helt gratis att tanka ner till mobilen så man förlorar ingenting på att testa.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

När är det dags att byta mobiltelefon?

Tips och tricks. Utvecklarläget.