Xiaomi Redmi 9


Xiaomi är en av de mobiltillverkare som är väldigt duktiga på att ta fram mobiltelefoner som ger mer valuta för pengarna och Xiaomi Redmi 9 är en av dessa mobiltelefoner.
Den här mobiltelefonen har en stor display med en tårdropps formad flärp och kanterna runt displayen är någorlunda tunna.
Bakstycket är lätt avrundat för att få en telefon som känns bekväm att hålla i handen.
På denna baksida är de fyra kameralinserna placerade på rad under varandra.
Det finns ett cirkulärt mönster runt kameramodulen som medför att mobiltelefonen får ett mer unikt utseende.
Baksidan har en strukturerad yta som förhindrar fingeravtryck och håller enheten som ny hela tiden.
Fingeravtrycksläsaren sitter precis under kameralinserna på baksidan och det är en olycklig placering då det lätt leder till att man av misstag petar med ett finger på de nedersta kameralinserna vilket leder till smutsiga linser.
Xiaomi Redmi 9 har en vanlig, enkel design precis som många andra lite billigare mobiltelefoner men den är välkonstruerad och har en duglig prestanda.
 
Displayen är en LCD display på 6,5 tum med bildförhållandet 19:5 och displayen har 1080×2340 pixlar vilket innebär att pixeltätheten blir på 395 ppi (pixlar per tum).
Displayen är skarp och tydlig med bra förgåtergivning men på grund av att det är en LCD display blir svärtan inte lika kolsvart som hos displayer med en AMOLED display. 
RAM minnet är på 3 GB och internminnet är på 32 GB och det finns möjlighet att utöka minneskapaciteten ytterligare med ett minneskort på upp till 512 GB. 
Det existerar även en bättre variant med ett RAM minne på 4 GB och ett inbyggt minne på 64 GB och det är den versionen jag skulle rekommendera de flesta användare att satsa på om det finns ekonomisk möjlighet.
Processorn är denna gång inte någon Snapdragon utan man har istället valt att använda en åttakärnig MediaTek Helio G80 processor på 2 GHz. Förmodligen som ett sätt att få ner det slutliga priset på Xiaomi Redmi 9 som ju är tänkt att vara en billigare budgetmobil.
Den främre kameralinsen i flärpen är på 8 Megapixlar och på baksidan sitter en huvudkamera på 13 Megapixlar samt ytterligare kameralinser på 8 Megapixlar (vidvinkel lins), 5 Megapixlar (Makrolins) och en djupsensor på 2 Megapixlar.
De har PDAF och LED blixt.
Kamerakvaliteten bör vara åtminstone godkänd. De kameror som finns lär ge bilder vilka duger för att lägga ut på sociala medier som Facebook, Twitter och Instagram.
Batteriet är på 5020 mAh och har stöd för snabbladdning på 18W. Många konsumenter vill äga en smartphone med en bra batteritid och det är något som Xiaomi Redmi 9 har och dessutom kan man fort ladda upp batteriet när det väl har tömts och det borde göra många intresserade av den här mobilen.
Telefonen drivs av operativsystemet Android 10 med Xiaomis skinn MIUI 10 så det system som används i mobilen är inte helt rent. 
Xiaomi Redmi 9 finns i olika färger som Carbon Grey, Sunset Purple och Ocean Green.
Xiaomi Redmi 9 har inte ännu lanserats i Sverige men det är det troligt att den kommer göra i framtiden eftersom föregångaren också har lanserats här. 
Ett eventuellt svenskt pris är därmed inte känt men baserat på att mobiltelefonen har ett pris från 140 dollar vilket omvandlat till svensk valuta blir 1300 kronor lär ett pris här landa någonstans strax under 2000 kronor. 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

När är det dags att byta mobiltelefon?

Tips och tricks. Utvecklarläget.