Motorola Moto G8


Motorola Moto G8 är en bra budgetmobil i mellanklass som erbjuder en bra huvudkamera och anständig prestanda till ett överkomligt pris.
Den har en stor display precis som många andra av dagens mobiltelefoner och ramarna runt displayen är ganska tunna men inte lika tunna som hos de dyra flaggskepps mobilerna.
Selfie kameran är placerad i ett runt hål i displayens övre vänstra hörn.
Både kanterna och baksidan är konstruerad av plast så telefonen känns inte alls lika påkostad som toppmobilerna med kanter av metall och bakstycken av glas men samtidigt har den fördelen att vara mer tålig.
Motorola Moto G8 är den typ av prisvärda smartphones som Motorola är väldigt duktiga på att ta fram. Man blir positivt överraskad över hur mycket mer man faktiskt får för pengarna varje gång man tittar på en mobil från Motorola.
På baksidan sitter tre kameralinser på rad under varandra i vänstra övre hörnet och på denna baksida sitter även en fingeravtrycksläsare.
Kanterna och hörnen är avrundade men baksidan är helt plan och när det gäller designen har Motorola Moto G8 en enkel men fin design.

Displayen är en LCD display på 6,4 tum med bildförhållandet 19:5 och displayen har 720×1560 pixlar och en pixeltäthet på 268 ppi (pixlar per tum). 
En sak som är lite av en besvikelse är att företaget har valt att använda en stor display med lite lägre upplösning till den här mobiltelefonen, förmodligen som ett sätt att få ner prissättningen. Tyvärr medför det att en del av vitsen med större displayer försvinner. Nämligen att det blir mer njutbart att spela mobilspel, titta på streamad film eller dylikt på en skarpare display.
Processorn är en åttakärnig Snapdragon 665 processor på 2 GHz och den har ett RAM minne på 4 GB. Internminnet är på 64 GB och minneskapaciten är möjlig att utöka med ett minneskort. 
Selfie kameran är på 8 Megapixlar och på baksidan sitter tre kameralinser på 16 Megapixlar (vidvinkel lins), 8 Megapixlar (ultra vidvinkel lins) och en Makrolins på 2 Megapixlar. Kamerorna har PDAF, laser autofokus och LED blixt.
Kamerakvaliteten är vad man kan förvänta sig av en budgetmobil i mellansegmentet. Man kan inte förvänta sig att få en av marknadens bästa kamerakvalitet hos en mobiltelefon i den här prisklassen men man kan få kameror som tar dugliga bilder som duger för att lägga ut på sociala medier.
Batteriet följer den rådande trenden med batteristorlekar på 4000 mAh 
Batteriet klarar av en hel dag även med omfattande användning, och om du inte kommer att använda telefonen mycket varje dag räcker det naturligtvis längre. 
Detta är en typ av smartphone som faktiskt passar majoriteten av alla människor för de flesta behöver egentligen inte en dyr flaggskepps mobil när man tittar på vad de egentligen använder sin mobiltelefon till.
Långt ifrån alla spelare tekniskt krävande mobilspel eller tittar på streamad film med sina mobiltelefoner, man använder oftast sina smartphones för att ringa samtal, skicka sms och surfa på internet och det kräver knappast den superkraftfulla toppmobilens prestanda. 
En Motorola Moto G8 landar på en prislapp på 1990 kronor och för de pengarna får man en utmärkt mobiltelefon. 
När jag köper en ny telefon fattar jag inte slumpmässiga beslut.  Jag vet att jag vill behålla min nya smartphone i några år, så det sista jag vill göra är att rusa in i ett köpbeslut som jag kommer att ångra inom några veckor.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

När är det dags att byta mobiltelefon?

Tips och tricks. Utvecklarläget.