Motorola One Fusion Plus


Motorola One Fusion Plus är en kommande, billigare budgetmobil i övre mellansegmentet som för att få ner priset bland annat har ett chassi konstruerat av plast.
Mobiltelefonen har en motoriserad pop Up kameramodul som finns där för att ge så mycket display som möjligt på fronten vilket man lyckas någorlunda bra med även om det inte hade skadat ifall ramarna runt displayen hade varit ännu tunnare. 
På baksidan sitter fyra kameralinser samt en fingeravtrycksläsare som låser upp mobilen relativt kvickt.
Bakstycket av plast har krökta sidor för att ge ett bekvämt grepp när man håller i telefonen.
Det bör nämnas att mobilen är tjock med en tjocklek på 9,6 mm och den väger 210 gram och anledningen till detta är det stora inbyggda batteriet som ger en bra batteritid.
Samtliga knappar är placerade på mobiltelefonens högra långsida och där sitter även en dedikerad Google Assistent knapp.

Displayen är en LCD display på 6,5 tum med bildförhållandet 19:5 och med 1080×2340 pixlar är den tillräckligt skarp och tydlig för att duga för de flesta användare. Detta indikeras tydligt av pixeltätheten vilken landar på 396 ppi (pixlar per tum). Jag brukar rekommendera en pixeltäthet på som lägst 300 ppi för personer som brukar använda sina smartphones för att titta på streamad film och spela mobilspel. 
Om man är en person som mest använder sin mobiltelefon för att ringa samtal, skicka sms och kanske leta information på internet behövs knappast någon så skarp display. 
Processorn är en åttakärnig Snapdragon 730 på 2,2 GHz och det medför att Motorola One Fusion Plus hamnar i det övre mellansegmentet. 
RAM minnet är på 6 GB och internminnet är på 128 GB och minneskapaciten går att utöka med ett minneskort.
Den motoriserade pop Up kameran är på 16 Megapixlar (vidvinkel lins) och den glider upp ur mobiltelefonens chassi varje gång man vill ta en selfie.
På baksidan sitter fyra kameralinser på 64 Megapixlar (vidvinkel lins), 8 Megapixlar (ultra vidvinkel), 5 Megapixlar (Makrolins) och en djupsensor på 2 Megapixlar som är där för att hjälpa till att ge en oskarp bakgrund på bilder.
Kamerorna har PDAF och LED blixt.
En av Motorola One Fusion Plus fördelar är det stora batteriet på 5000 mAh som dessutom har snabbladdning på 15W.
Det ovanligt stora batteriet bör klara nästan två dagar på en laddning vid lite lättare användning och det är något som många konsumenter letar efter när de ska välja en ny smartphone. En bra batteritid är alltid trevligt.
Telefonen körs på operativsystemet Android 10 och det rör sig om en färsk och i det närmaste helt ren version av systemet. Motorola ägdes under en tid av Google som ju är företaget bakom operativsystemet Android så att dagens mobiltelefoner från Lenovo ägda Motorola alltid kommer med en ren version av systemet är en kvarleva från den tiden.
Motorola One Fusion Plus finns i två olika färger nämligen Moonlight White och Twilight Blue. 
När man är ute efter en bättre budgetmobil med överkomliga priser och som ger mer för pengarna är det bra att rikta sökandet mot mobiltelefoner från Motorola, Xiaomi och Nokia då deras smartphones väldigt ofta erbjuder just det. 
Man tänker fel ifall man tror att man är tvungen att satsa på dyra flaggskepps mobiler för att få en bra smartphone. Baserat på hur de flesta använder sin mobiltelefon behöver de egentligen inte så kraftfulla processorer, superskarpa displayer och fantastiska kameror. 
Motorola One Fusion Plus säljs inte officiellt i Sverige, åtminstone har den inte nått hit ännu. Därför är ett svenskt pris inte tjänt men att den kostar 300 Euro vilket innebär ett svenskt pris runt 3300 kronor exklusive moms. 
Motorola One Fusion Plus är en smartphone som ligger på samma nivå som sina närmaste konkurrenter i samma prisklass och på vissa områden har den till och med fördelar som dessa saknar. Detta gör den till ett värdigt alternativ.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

När är det dags att byta mobiltelefon?

Tips och tricks. Utvecklarläget.