Bästa mobiltelefonerna 2020.

I det här blogginlägget tänker jag ta upp exempel på de allra bästa mobiltelefonerna som har lanserats så här långt 2020. Året är inte slut ännu så det kommer att släppas fler framöver. 
Jag vill börja med att förklara vad en flaggskepps mobil är för mig eftersom vad som faktiskt är en flaggskepps mobil kan tolkas på två olika sätt. 
När jag skriver om flaggskepps mobiler menar jag alltid de mobiler som har de bästa komponenterna och den mest kraftfulla prestandan som finns just det år mobiltelefon lanserades. En sådan smartphone måste till exempel ha en av årets mest kraftfulla topp processorer, en superskarp display och de nya funktionerna för att platsa i denna kategori. 
Man kan också tolka ordet flaggskepps mobil som att det är den eller de bästa mobiltelefonerna från en specifik mobiltillverkare. I de fall tillverkaren endast släpper budgetmobiler skulle deras flaggskepp med den tolkningen kunna vara deras bästa budgetmobil. Jag menar alltså inte så utan jag menar eliten bland telefoner.
Det här är min lista över de bästa mobilerna som fanns på marknaden just exakt när detta blogginlägg publiceras. 

Varje år presenteras en otrolig mängd nya smartphones från olika mobiltillverkare och inom olika kategorier. Alla smartphones är inte likvärdiga när det gäller design, specifikationer och funktioner. Detta är väldigt viktigt att förstå när man letar efter sin nästa mobiltelefon. 
Kategorin flaggskepps mobiler är som jag tidigare har skrivit det allra bästa som kan köpas för pengar. Deras prissättning hamnar oftast någonstans runt, i vissa fall mycket över 10 000 kronor. Det rör sig absolut inte om några billiga telefoner men för de pengar man spenderar får man det bästa. Dessa smartphones kompromissar inte med någonting. 
Fem av sju smartphones använder Qualcomms senaste topp processor Snapdragon 865 och två av dem använder egentillverkade processorer.

Samsung Galaxy S20 serien är mobiltelefoner som man inte kan undgå att nämna när man pratar om flaggskepp och som vanligt snackar vi högsta kvalitet här. I Europa använder Samsung det egentillverkade Exynos 990.

Motorola Edge Plus är den första flaggskepps mobilen från Motorola på flera år. De har de senaste åren satsat på budgetmobiler och budgetmobiler i mellansegmentet men Motorola Edge Plus är alltså en mobiltelefon som imponerar och som kan konkurrera med andra toppmodeller.

Motorola Edge Plus är den första telefonen som Motorolas har producerat på flera år för att konkurrera med de ledande flaggskeppstelefonerna, och det är en imponerande handenhet.

OnePlus 8 Pro är den dyraste mobiltelefon som OnePlus någonsin har lanserat men den har också minst kompromisser. Den är fortfarande billigare än många andra flaggskepps mobiler.

Huawei P40 Pro har en otrolig elegant design, skarp display och kraftfull egentillverkad processor men har den stora nackdelen att sakna tillgång till Googles tjänster. Processorn är den egentillverkade Hisilicon Kirin 990.

Sony Xperia 1 Mark 2 är en toppmobil med fantastiska kameror, superskarp display och ett batteri som räcker hela dagen. Dess extra långsmala konstruktion medför att den sticker ut i mängden.

Xiaomi Mi 10 Pro är en välkonstruerad smartphone som lätt kan konkurrera med de andra flaggskepps mobilerna i världen både när det gäller design och specifikationer.

Xiaomi Poco F2 Pro är den absolut billigaste flaggskepps mobilen på den här listan.
Den här kanske inte exakt samma eleganta design men den briljerar med det som är viktigast. Nämligen med prestandan som verkligen ligger på flaggskepps nivå. 





Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

När är det dags att byta mobiltelefon?