Rouge Company

Rogue Company är inget mobilspel utan ett crossplatforms spel för konsol och PC där man spelar online mot/ med andra spelare. 
Jag har den senaste veckan varit beta testare via early access och i detta blogginlägg tänker jag förklara vad spelet är för någonting och mina tankar om det så här långt.
Rouge Company är en Third Person shooter som är under utveckling och som senare när det är helt klart ska vara gratis att tanka ner och spela för alla som har en Xbox, Playstation, PC eller Nintendo Switch.
Om man absolut vill vara säker på att få spela det här spelet tidigt, innan det lanseras officiellt kan man alltid köpa ett Starter Pack som kostar 154 kronor och då får man tillgång till spelet samt två karaktärer låses upp.
Annars kan man göra som jag och registrera mig på spekutvecklaren HiRez Rouge Company sida för chansen att få Early access. Har man lite tur får man då en kod skickad till den mailadress man registrerat och den koden låser upp spelet helt gratis.
Rogue Company är en paramilitär fredsbevarande styrka som består av ett gäng agenter med olika specialiteter och förmågor. En samling mordiska män och kvinnor som är de bästa av de bästa. Det finns just nu 13 spelbara karaktärer varav vissa är möjliga att spela som direkt men andra är låsta och kan låsas upp med intjänade poäng alternativt med riktiga pengar.
För tillfället finns det sju olika miljöer att spela i men det finns inte någon möjlighet att välja vilken själv på grund av att systemet väljer första lediga miljö. 

Jag som tycker om den här typen av spel, jag spelar både Division 2 på Playstation 4 och Modern Combat Versus och Call Of Duty på mobilen njuter verkligen av att spela Rouge Company. Detta är ett väldigt roligt, spännande spel som är oerhört beroende framkallande.
Det har föga förvånande en fin grafik som förhöjer upplevelsen av spelet. 
Rouge Company har en mängd fördelar jämfört med andra liknande Battle Royale spel. 
I till exempel PUBG och Fortnite tar tiden från att man startar en ny spelomgång till man faktiskt får strida mot någon onödigt lång tid.
Man ska åka flygplan in över ön, hoppa fallskärm, leta igenom byggnader efter vapen och olika utrustningar för att därefter möta fienden. Det går med andra ord åt en hel del tråkig dötid. I Rouge Company väljer man vapen direkt i flygplanet så när man landar är man fullt beväpnad och redo för action.
En annan fördel är att banorna är föredömligt små till skillnad mot de flesta liknande spel vars banor ofta är väldigt stora. En stor bana innebär att man ofta inte träffar på motståndarna direkt. Action momenten dröjer alltså och spelen blir därmed enligt min uppfattning inte lika roliga att spela. 
I Rouge Company möts två lag på fyra spelare mot fyra spelare i tre olika spellägen. Strikeout, Extraction och Demolition.

Till skillnad från vissa andra populära skjuta spel är varje karaktär i Rogue Company begränsad till ett val av två primära vapen som är specifika för dem. Varje spelkaraktär har också sin egna inriktning och samtliga har en egen specialförmåga vilket medför att det finns mer anledningar till att välja en specifik karaktär än den rent estetiska. 
Om du likt mig själv gillar first person shooters och Third Person shotters av olika slag och om du kanske allra främst gillar online multiplayer spel är det här ett trevligt alternativ.
Det finns en mängd spel av den här sorten så konkurrensen blir stor men det är alltid trevligt att prova på något nytt emellanåt.
Jag finner Rouge Company vara ett av de bästa alternativen i denna genre och har den senaste veckan spelat detta spel nästan dagligen. Det är extremt beroendeframkallande vilket alltid är ett högt betyg. Orsaken till det är ett högt tempo och konstant action från första stund. Att grafiken är hyfsat bra med mycket detaljer hjälper också till.



Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

När är det dags att byta mobiltelefon?