Motorola Moto 5G Plus


Moto G5 5G Plus är tänkt att vara en av de mest prisvärda 5G kompatibla mobiltelefonerna på den europeiska marknaden. Att äga en mobiltelefon med stöd för 5G är dock fortfarande ganska onödigt då 5G nätet inte är färdig utbyggt och de flesta därmed inte får någon användning av funktionen. 
Displayen är stor och har två hål för kameralinserna i fronten vilket är ett ovanligt designval. Vanligtvis när man har två selfie kameror placerade på detta sätt väljer man att ha ett ovalt hål för att få plats för båda kameralinserna. När man istället har två små runda hål bredvid varandra i displayen blir det mindre störande när man tittar på streamad film Youtube eller spelar mobilspel.
Det finns två tunna ramar på sidorna och en något tjockare panna och haka. Den nedre ramen är den tjockaste men vi kan inte säga att vi besväras av det på något sätt.
På baksidan sitter en kvadratisk kameramodul med fyra kameralinser. Motorola har gjort en kompromiss genom att göra baksidan av telefonen av plast istället för glas;
Plasten känns inte billig och den är av bra kvalitet. Även kanterna runt telefonen är gjord av plast och på högra långsidan hittar man fingeravtrycksläsaren vilken är placerad i Powerknappen. 
Mobilen har ett hörlursuttag och tål lättare regnstänk men är inte vattentät.

Motorola 5G Plus har en stor LCD display med en bilduppdaterings frekvens på 90 Hz.
silkeslätt 90Hz skärm. Displayen har bildförhållande på 21:9 och har 1080×2520 pixlar.  Det finns ingen flärp för de framåtriktade kameralinserna, däremot finns ett par små hål i det övre vänstra hörnet för de två selfie kamerorna på 16 Megapixlar (vidvinkel lins) och på 8 Megapixlar (ultra vidvinkel lins).
Pixeltätheten hos skärmen landar på respektabla 409 ppi (pixlar per tum).
Moto G 5G använder den nya åttakärniga Snapdragon 765 processorn som hamnar precis under Snapdragon 865 när det gäller kraft. Det är samma processor som den som sitter i OnePlus Nord.
RAM minnet är på 4 GB och det inbyggda minnet är på 64 GB och det finns plats för minneskort. Den bättre varianten som jag skulle rekommendera har ett RAM minne på 6 GB och ett internminne på 128 GB.
Motorola 5G Plus har med andra ord gott om utrymme som räcker för de flesta användare.
I den kvadratiska kameramodulen sitter de fyra bakåtriktad kameralinserna och de är på 48 Megapixlar (vidvinkel lins), 8 Megapixlar (ultra vidvinkel lins), 5 Megapixlar (Makrolins) och slutligen en djupsensor på 2 Megapixlar. Kamerorna har PDAF och dubbla LED blixtar.
Kamerakvaliteten är hyfsat bra och ligger på ungefär samma nivå som sina konkurrenter inom kategorin budgetmobiler i övre mellansegmentet.
Batteriet är på 5000 mAh och har stöd för snabbladdning på 20W. Batteristorleken är ovanligt stor. De flesta har batteristorlekar runt 4000 mAh.
Den billigaste varianten med ett inbyggt minne på 64 GB kostar3990 kronor men den bättre varianten med mer inbyggt minne kostar 4490 kronor. Det är endast 100 kronor mindre än OnePlus Nord som har visserligen använder samma processor men i övrigt har både betydligt bättre prestanda och design.
När jag själv letar efter en ny smartphone är det på det sättet jag gör. Jag funderar igenom hur mycket jag har råd att spendera på en ny mobiltelefon för att därefter jämföra mobiler i den prisklassen för att hitta bästa möjliga smartphone för de pengar jag tänker spendera.
Det krävs lite research men det är det värt när man undviker felköp och man får en så bra telefon som möjligt.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

När är det dags att byta mobiltelefon?