Samsung Galaxy Note 20


Samsungs Galaxy Note-linje har alltid tagits fram för kraftanvändarna, och årets modeller är inte annorlunda. 
Ifall du har känt på en Samsung Galaxy Note mobil tidigare känner du till att det rör sig om stora mobiltelefoner med påkostad konstruktion och design. 
Samsung Galaxy Note 20 har en stor display men till skillnad mot de senaste årens modeller har den inte någon kurvad display som böjer sig över långsidornas kanter. Istället är displayen helt plan.
Chassit är av plast och kanterna av metall medans den mer premium Samsung Galaxy Note 20 Ultra som istället har ett bakstycke av glas. Att Note 20 är konstruerad av plast för att få ner prissättningen något är inte någon nackdel då plasten är av hög kvalitet och plast är dessutom mer tåligt än glas.
Undangömt i nederkanten på Samsung Galaxy Note 20 är en integrerad Stylus som Samsung kallar S Pen. Mer om den längre ner i texten.
Stylusen brukade sitta till höger i underkanten men har nu flyttats till vänster. Oklart varför.
Denna smartphone kommer med en IP-68 Certifiering vilket innebär att den klarar av att vara på 1,5 meter djupt vatten i upp till 30 minuter.

Displayen är en AMOLED display på 6,7 tum med 2400×1080 pixlar och det är en skarp display med fantastisk kontrast och fina färger.
RAM minnet är på 8 GB och internminnet är på 128 GB men det existerar en bättre variant med ett inbyggt minne på hela 256 GB.
Samsung Galaxy Note 20 drivs av en åttakärnig Exynos 990 processor på 2,7 GHz. Den har alltså som vanligt när det gäller oss i Europa inte den senaste topp processorn Snapdragon från Qualcomm. Tråkigt nog då de processorerna är bättre på många olika punkter. Den egentillverkade Exynos processorn är också den en kraftfull topp processor men den är inte fullt lika bra som Snapdragon 865 processorn man får i hemlandet Sydkorea och i USA.
Selfie kameran är på 10 Megapixlar och på baksidan sitter tre kameralinser på 12 Megapixlar, 64 Megapixlar (telefoto lins) och slutligen en kameralins på 12 Megapixlar (ultra vidvinkel lins). Kameralinserna har 30×Optisk zoom, autofokus, optisk bildstabilisator samt LED blixt.
Eftersom den här mobiltelefonen hamnar i flaggskepps segmentet kan du räkna med den allra högsta kamerakvaliteten. 
Batteriet är på 4300 mAh och har stöd för snabbladdning på 25W,
Operativsystemet är naturligtvis den senaste versionen nämligen Android 10 men med Samsungs skinn. 
Samsung Galaxy Note 20 och för den delen även Samsung Galaxy Note 20 Ultra har stöd för Samsung DeX.
Därmed kan man enkelt spegla vad som sker på displayen på många moderna TV-apparater och göra en presentation eller bara ställa in en delad skärmvy för att göra flera saker samtidigt.
Om man skaffar en mobiltelefon från Note,-serien är S Pen den stora, huvudsakliga anledningen.
S Pen har alltid haft många funktioner och är så mycket mer än endast en penna för mobiltelefon och som vanligt har den fått en uppgradering, så att den reagerar snabbare, och det finns några smarta nya Air Gesture-funktioner och kontrollera telefonen utan fysisk kontakt med skärmen. 
Den avancerade pennan låter sin användare få mer gjort på sin telefon, vilket gör att enheten inte bara är en skärm för nöjeskonsumtion utan också för att skapa och arbeta med olika typer av dokument, rapporter och dylikt.
S Pen är designad för att kännad som en riktig penna när man håller den i handen.
Samsung Galaxy Note-serien är ett produktivt arbetsredskap när du är på språng. Den är mer praktisk på att den är mer kompakt än till exempel en mindre bärbar dator men har oftast samma funktioner och det borde göra den intressant för personer som har någon sorts kontorsarbete och som ibland eller kanske ofta befinner långt ifrån något kontor.
Samsung själv hävdar att Galaxy Note-serien kan minska beroendet av din PC och med tiden kanske ersätta den helt.
Den bästa varianten har ett pris på 11890 kronor så det rör sig inte om någon billig smartphone men då får man nästan rakt igenom den högsta kvalitet när det gäller design, specifikationer och funktioner.
Smartphones i Note-serien glöms ofta bort som alternativ när det är dags att skaffa sig en ny mobiltelefon. När det gäller Samsungs toppmobiler hamnar fokus vanligtvis på Samsungs S-serie istället och det är synd.


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

När är det dags att byta mobiltelefon?