Knives out.


Det finns ett överflöd av Battle Royale spel i till mobilen och Knives Out är ytterligare ett.
Det rör sig om ett Battle Royale spel som i sitt upplägg väldigt mycket liknar Fortnite och PUBG Mobile. Mest påminner spelet om PUBG Mobile, det är i det närmaste en kopia av det mobilspelet.
Knives Out har ett stort utbud av kläder, vapen, utrustning och häftiga skinn vilka som vanligt hos den här typen av gratis mobilspel kostar riktiga pengar. När spel är helt gratis att ladda ner till mobilen och spela behöver spelutvecklaren förstås tjäna pengar på ett annat sätt. Att ha igång servrar för online spel och att ha anställda programmerare som utvecklar spelet kostar pengar för företaget. 
Knives Out är en gigantisk succé i Japan. Det landet spenderade 370 miljoner dollar på spelet (cirka 80 procent av det globala totalt).  Det är 11 gånger mer än vad japanska spelare spenderade på PUBG mobile 2018 när det spelet lanserades.
Du kanske spelar PUBG men emellanåt vill man gärna oss prova något nytt.

Majoriteten av oss känner redan till vad ett Battle Royale spel är för någonting men för er som har missat det kommer här en förklaring.
Ett Battle Royale spel är ett onlinespel där man i kamp mot andra spelare försöker att bli den spelare som är sist kvar på banan. Man börjar oftast spelet med att med fallskärm eller liknande hoppa ut från ett flygplan för att därefter landa på en ö. Man har i början inte särskilt mycket vapen eller utrustning utan det hittar man utspridda på ön.
En anledning till att tanka ner Knives Out istället för PUBG eller Fortnite är att det tar mindre plats i din mobiltelefon.
Det här spelet slukar ungefär 80 MB och det är betydligt mindre än de flesta andra Battle Royale spel till mobilen vilka brukar ta upp över 1GB. Det är inte någon större nackdel ifall man råkar äga en mobiltelefon med 120 GB inbyggt minne eller mer men om man har mer begränsad minneskapacit kan det fort leda till problem med ett helt fullt minne när spelen tar stor plats. Sedan får man även räkna med uppdateringar av spelet som ju också tar upp plats.
När man som spelutvecklare tar fram ett mobilspel som tar upp mindre utrymme behöver man naturligtvis göra något så att det blir så och det märks här när det gäller grafiken. Grafiken är inte direkt dålig men den ligger inte riktigt på samma höga nivå som PUBG och Fortnite. En bra spelupplevelse påverkas en hel det av ett spels grafik. 
En annan negativ faktor när det kommer till gratis mobilspel är den reklam som ofta finns med i spelet på olika sätt. Vissa mobilspel har ett överflöd av annonser, så många att det blir störande medan andra mobilspel lyckas göra en mer balanserad avvägning. Det här spelet hamnar dessvärre i den första kategorin.
Knives out är det nyare PUBG liknande mobilspelet från NetEase. Ett annat är Rules Of Survival som har något bättre grafik men saknar samma stöd för högre bilduppdaterings frekvener.
Spelet har stora banor och en mängd vapen, utrustning och spelkaraktärer. Precis som de flesta mobilspel i den här genren blir själva väntan mellan spelomgångarna onödigt långa på grund av att man varje gång måste hoppa ner på ön från ett flygplan. Det kan bli en aning irriterande med tiden.
I övrigt är det här ett spel som är roligt och spännande att spela men det är inte riktigt ett spel man kan spela i ett par minuter medans man åker kommunalt till och från skola eller arbete. En spelomgång kan ta allt för lång tid.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

När är det dags att byta mobiltelefon?