Hyper Scape


Hyper Scape är Ubisofts version till de populära battle royale spelen och det är ett utmärkt sådant spel med några nya inslag.
Spelet är gratis att ladda ner till PC, Playstation och Xbox och är följaktligen ett crossplatforms online spel. Hyper Scape är alltså inte något mobilspel.
Om du någonsin har spelat ett battle royale spel tidigare vet du vad det hela går ut på. Spelaren börjar varje spelomgång med att från ett flygplan hoppa ner på ett slagfält utan några vapen eller annan utrustning. Väl nere på marken gäller det att fort hitta och plocka på sig vapen, granater och utrustning för att kunna försvara sig mot andra spelare. Den sista överlevande spelkaraktären vinner spelomgången.
Detta är som sagt inte ett mobilspel och därmed hamnar grafiken på en helt annan nivå. Hyper Scape har alltså fin grafik som hjälper till att ge ett bra intryck av spelet. Jag vet inte hur det är med er men jag tycker att grafikens kvalitet är lika viktigt som flytet och själva spelidén för om ett spel är extremt bra optimerat samtidigt som berättelse är spännande men spelet har en enkel grafik får jag ingen lust att fortsätta att spela.

Huvudbakgrungen i Hyper Scape är att man i en framtida värld lever i en värld som har blivit så eländig att ett företag som heter Prisma Dimension har skapat en virtuell verklighet som heter Neo Arcadia. I Neo Arcadia kan man komma undan den hemska verkligheten för en stund. I denna alternativa virtuella verklighet deltar man i en E-sport känd som The Crown.
Hyper Scape handlar om rörelse.  Spelet låter spelare glida och dubbelhoppa sig igenom en futuristisk stad med massor av vertikala element. Man kan hoppa ner från höghus utan att skada sig överhuvudtaget.
Man klättrar automatiskt uppför väggar när man springer mot en vägg och på det sättet kan man enkelt klättra in i olika byggnader i sin jakt på fiende. Det är förvånansvärt enkelt att anfalla en motståndare från hustaken.
 Som vanligt med den här typen av first person shooter spel online där man spelar mot andra spelare blir action momenten väldigt intensiva och det gäller att ständigt hålla koll i alla riktningar och att jämt hålla sig i rörelse för i annat fall blir man dödad direkt. Efter att man har dödat en fiende dyker respawn poäng upp på marken där fienden har dödats. Om din fiendes lagkamrater klarar av att plocka upp poängen kan den dödade spelkaraktären återupplivas.
Hyper Scape är en direkt konkurrent till Fortnite, PUBG och kommande Rouge Company och det kan bli svårt att locka över spelare från i första hand de etablerade Fortnite och PUBG. Ett online spel där det är få personer som spelar leder till långa väntetider på att nästa spelomgång ska fyllas upp med spelare och detta i sin tur leder till att de få som spelar tröttnar och helt enkelt slutar att spela. Just på grund av extremt långa väntetider. Vi får hoppas att det går bra för det här gratis spelet eftersom det är så pass bra att det vore synd ifall det läggs ner.
Precis som hos alla andra gratis spel kan man köpa vapen, skinn och utrustning med riktiga pengar men det är som vanligt inte ett måste för att kunna avnjuta spelet.
Tanka ner Hyper Scape och börja att spela du också. 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

När är det dags att byta mobiltelefon?