Xiaomi Mi 10 Ultra


Xiaomi firar i år tio år som mobiltillverkare och det firas bland annat genom att lansera en ny, rejält uppgraderad version av Xiaomi Mi 10 Pro i Kina. Den nya mobilen är Xiaomi Mi 10 Ultra.
Framifrån ser den här flaggskepps mobilen på många sätt ut som Xiaomi Mi 10 Pro med sin stora display med kurvade långsidor som flyter över kanterna. Den framåtriktade selfie kameran sitter i ett hål i displayens vänstra överkant. 
Att det inte är Xiaomi Mi 10 Pro man håller i handen blir uppenbart när man vänder på mobilen. Xiaomi Mi 10 Ultra har en extremt stor, rektangulär kameramodul vilken nästan når ner till telefonens mitt. Kanterna runt telefonen är gjord av metall och baksidan är tillverkad av plast som har täckts av flera lager glas. Materialvalet är inte direkt ovanligt för smartphones nu för tiden.
Fingeravtrycksläsaren sitter under displayens yta, mobilen har stereo högtalare med 24 bitars ljud på 192kHz och den har stöd för både snabbladdning och snabb trådlös laddning.
Stereo högtalarna ger ett fantastiskt ljud som förhöjer upplevelsen av att titta på streamad film, spela mobilspel eller lyssna på Spotify.

Displayen är en AMOLED display på 6,6 tum med bildförhållandet 19:5 och den har 1080×2340 pixlar vilket innebär att pixeltätheten landar på 386 ppi (pixlar per tum). Bilduppdaterings frekvensen är på 144 GHz där den normala ligger på en bilduppdaterings frekvens på 60 Hz. Så hög bilduppdaterings frekvens som Xiaomi Mi 10 Ultra har är egentligen rätt så onödig på grund av att mobilspel knappast har stöd för sådana frekvenser. 
Displayen skyddas av Gorilla Glas 6.
Processorn är en åttakärnig Snapdragon 865 processor på 2,8 GHz och det är en av årets topp processorer som sitter i en mängd olika flaggskepps mobiler från olika tillverkare.
Det råder alltså inte direkt någon brist på kraft när det gäller denna smartphone som dessutom har ett RAM minne på 8 GB hos basmodellen som också har ett inbyggt minne på 128 GB och det inbyggda minnet är inte möjligt att utöka med ett minneskort så den minnesmängd man har att tillgå är det som fanns från början. När internminnet är helt fullt blir man tvungen att avinstallera appar, sparade bilder och så vidare.
Den bästa varianten har ett RAM minne på 12 GB och ett internminne på 512 GB.
I fronten sitter en kameralins på 20 Megapixlar (vidvinkel lins) placerad  och på baksidan sitter fyra kameralinser på 48 Megapixlar (vidvinkel lins), 48 Megapixlar (telefoto lins), 12 Megapixlar (telefoto lins) samt slutligen en 20 Megapixlars kameralins (ultra vidvinkel lins).
Kamerorna har PDAF, optisk bildstabilisator, läser autofokus, 2×Optisk zoom, 120×hybrid zoom och dubbla LED blixtar.
Huvudkameran erbjuder utmärkt exponering och dynamiskt intervall samt skarpa färger. Xiaomis 120× hybrid zoom kamera erbjuder en extrem inzoomning på objekten och överlag har denna smartphone väldigt bra kamerakvalitet. De har till och med förbättrad prestanda för att bättre klara av att ge tydliga bilder tagna i mörkare omgivningar.
Batteriet är på 4500 mAh så det rör sig om ett ovanligt stort batteri. 
Mi 10 Ultra har 50W snabb trådlös laddning, som kan ladda mobilen från helt tomt till helt full på bara 40 minuter. 
Här finns även stöd för snabbladdning på otroliga 120W vilket medför att telefonen kan laddas helt full på endast 23 minuter och det är väldigt snabbt jämfört med all annan snabbladdning. För att undvika att batteriet med tiden ska påverkas i negativ riktning på kort tid har Xiaomi Mi 10 Ultra två batterier som tillsammans ligger på 4500 mAh.
Ifall du är intresserad av att skaffa en Xiaomi Mi 10 Ultra kommer du bli besviken av att höra att den enligt tillverkaren inte är tänkt att lanseras internationellt. 
Om den dyker upp i Europa vid ett senare tillfälle är ännu oklart.
Xiaomi Mi 10 Ultra är en flaggskepps mobil och den bör vara prissatt därefter.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

När är det dags att byta mobiltelefon?