OnePlus 8 Pro utsedd till årets smartphone.


Den kinesiska mobiltillverkaren OnePlus vars produkter säljs i Sverige och stora delar av övriga världen har mottagit en utmärkelse från EISA (Expert Imaging and Sound Assossiation) för sin absoluta toppmodell OnePlus 8 Pro. EISA är en organisation bestående av representanter från 61 av världens mest respekterade tidskrifter med inriktning mot konsumentelektronik. 
OnePlus 8 Pro vann priset för årets bästa smartphone. Organisationen beskriver denna smartphone som en mobiltelefon som höjer ribban för avancerade smartphones. OnePlus 8 Pro visar hur avancerad prestanda kan gå hand i hand med vacker design.
Den här utmärkelsen är en stor ära för OnePlus som i kamp med större internationella mobiltillverkare ändå lyckades att vinna och den kan hjälpa till att hos allmänheten öka medvetenheten om tillverkaren och deras produkter. För trots att OnePlus har sålt sina smartphones globalt sedan 2013 är de bland annat här i Sverige relativt okända bland den stora allmänheten vilket jag tycker är lite märkligt i ett land som påstås ha full koll på ny teknik.

OnePlus 8 Pro är den definitiva OnePlus telefonen.  Den har allt du vill, ha av en flaggskepps mobil plus bonusfunktioner som trådlös laddning och en hög bilduppdaterings frekvens.  Det är en fantastisk smartphone som fler borde känna till och ha som alternativ när de letar efter en ny smartphone.
OnePlus 8 Pro finns i tre olika färger. Onyx Black vilken kommer med ett RAM minne på 8 GB och ett internminne på 128 GB, Glacial Green och Ultramarine Blue kommer båda med ett RAM minne på 12 GB och ett inbyggt minne på 256 GB.
Modellerna drivs av en åttakärnig Snapdragon 865 processor på 2,8 GHz vilket i kombination med det väl optimerade operativsystemet Android 10 ger en superkraftfull upplevelse varje gång man använder mobiltelefonen.
Den har en fingeravtrycksläsare som är placerad under displayens yta, ett runt hål i displayens överkant för selfie kameran och en IP-68 Certifiering som innebär att telefonen tål att vara på 1,5 meter djupt vatten i upp till 30 minuter utan att ta skada.
På baksidan sitter fyra kameralinser av hög kvalitet vilket ger totalt fyra kameralinser. Jag går inte in på detaljer angående kameralinserna här eftersom jag redan i ett tidigare blogginlägg har informerat om den här mobiltelefonen.
Batteriet är på 4500 mAh och har stöd för snabbladdning och trådlös laddning så när batteriet väl börjar bli tomt går det fort att fylla på igen.
Operativsystemet är Android 10 med OnePlus egna skinn OxygenOS 10.5 som är ett väldigt bra skinn. Faktiskt ett av de bästa med användbara funktioner och inställningar samtidigt som det är relativt lätt och väl optimerat.
OnePlus 8 Pro är inte direkt en billig smartphone men smakar det så kostar det. Som namnet antyder är detta den dyraste modellen i årets sortiment och om man vill komma billigare undan bör man istället välja OnePlus 8 (flaggskepps mobil) eller OnePlus Nord (budgetmobil i mellansegmentet).
En OnePlus 8 Pro kostar 9990 kronor och säljs av Elgiganten, Netonnet, Webhallen, Inet och Komplett bland annat. 

 


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

När är det dags att byta mobiltelefon?