Realmi 6 Pro

Realme börjar nu att sälja sina mobiltelefoner officiellt här i Sverige och det är verkligen glädjande nyhet för oss konsumenter som nu får fler alternativ när vi letar efter en ny smartphone.
Realme ska naturligtvis inte misstas för Redmi som ju är mobiltelefoner från en helt annan tillverkare (Xiaomi), en tillverkare som har sålt sina smartphones här i landet i flera år. 
Fronten består till största delen av display med tunna ramar runt om och längst upp i vänstra hörnet finns två hål i displayen för selfie kamerorna.
Bakstycket är av glas men kanterna runt telefonen är gjord av plast för att få ner kostnaden på mobilen. På denna glänsande baksida finns ett blixt mönster som reflekterar tjusigt beroende på hur du vänder mobilen mot ljuset.
Realme har till skillnad från många andra mobiltelefoner den mer traditionella placeringen av kameralinserna. Nämligen i rad vertikalt under varandra med dubbla LED blixtar på sidan om.
Fingeravtrycksläsaren sitter på högra långsidan i Powerknappen.

Displayen är en LCD display på 6,6 tum med bildförhållandet 20:9 och har 1080×2400 pixlar. Pixeltätheten landar på 399 ppi (pixlar per tum) vilket betyder att det rör sig om en skarp, tydlig display.
Bilduppdaterings frekvens på 90 Hz är ovanligt hos budgetmobiler i övre mellansegmentet och mer vanligt hos flaggskepps mobilerna så det är en fördel med den här mobiltelefonen.
Processorn är en åttakärnig Snapdragon 720G processor på 2,3 GHz och basmodellen har ett RAM minne på 6 GB och ett inbyggt minne på 64 GB. Det är fullt möjligt att få mer minne om man skaffar ett minneskort då telefonen har plats för sådana.
Det existerar bättre varianter varav en har samma mängd RAM minne men istället har 128 GB internminne. Värsting modellen har ett RAM minne på 8 GB och ett inbyggt minne på 128 GB.
När det kommer till processorn är det en typisk budgetprocessor i övre mellansegmentet.
Det fanns absolut ingen fördröjning i det dagliga användandet eller till och med när du växlar mellan flera appar som körs samtidigt.
Selfie kamerorna på framsidan är på 16 Megapixlar (vidvinkel lins) och en kameralins på 8 Megapixlar (ultra vidvinkel lins).
De bakre kamerorna är på 64 Megapixlar (vidvinkel lins), 12 Megapixlar (telefoto lins), 8 Megapixlar (ultra vidvinkel lins) och en Makrolins på 2 Megapixlar. Kameralinserna har PDAF, 2×Optisk zoom och dubbla LED blixtar.
Kamerakvaliteten är ganska bra för segmentet och ger skarpa bilder under de flesta förhållanden.
Min åsikt är att vi konsumenter i allt för stor utsträckning riktar intresset mot mobiler från ett fåtal mobiltillverkares produkter. Många missar att det finns så otroligt många fler mobiltillverkare än Samsung och Apple. Att inte leta sin nästa mobiltelefon bland det totala utbudet som finns är förstås dumt på grund av att man därmed inte  får bästa möjliga smartphone för de pengar man har tänkt sig att spendera.
En Realme 6 Pro kostar runt 4600 kronor för värsting varianten och det bör anses vara ett bra pris med tanke på vad man får för pengarna.


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

När är det dags att byta mobiltelefon?