Nubia Play 5G


Nubia 5G Play är en lite billigare gaming mobil som ligger inom kategorin budgetmobiler i övre mellansegmentet. Den har alltså inte någon flaggskepps processor under chassit men den har trots detta en hyfsat kraftfull processor.
Nubia 5G Play är alltså en spelfikuserad smartphone med en bilduppdaterings frekvensen på hela 144 Hz och ett ovanligt stort batteri som hjälper till att möjliggöra långa spelsecioner.
När det gäller själva designen är den inte lika over the top som andra gaming mobiler utan den ser på många sätt ut som en vanlig smartphone. Men det är klart att det finns inslag i designen som visar vilken typ av mobiltelefon det är.
Nubia Play 5G har en blänkande baksida som ser väldigt tilltalande ut, tillsammans med kameralinser staplad vertikalt i mitten av bakstycket.
Telefonen kommer med 24 bitars 192 kHz ljud för en utmärkt ljudkvalitet när man spelar mobilspel eller lyssnar på musik.
Tyvärr saknas ett hörlursuttag.

Displayen är en AMOLED display på 6,6 tum med 1080×2340 pixlar och en pixeltäthet på 388 ppi (pixlar per tum). Displayen har som bilduppdaterings frekvens 144 Hz att jämföra med det normala bildförhållandet 60 Hz. Under displayens yta sitter en fingeravtrycksläsare. Kanterna på långsidorna är relativt tunna men pannan och hakan (det vill säga kanterna över och under displayen är något tjockare) av naturliga skäl.
När man spelar ligger oftast mobiltelefonen i landskaps orientering och när man spelar så hamnar händerna på telefonens kortsidor. I en sådan situation där ramarna är tunna blir risken för ofrivilliga display tryck överhängande.
Processorn är en åttakärnig Snapdragon 765G processor på 2,4 GHz vilket är en kraftfull processor tänkt att sitta i budgetmobiler i övre mellansegmentet. 
RAM minnet är hos basmodellen på 6 GB och internminnet på 128 GB men det existerar även bättre varianter som kostar lite mer. En bättre variant har ett RAM minne på 8 GB och ett inbyggt minne på 128 GB medans värsting modellen har ett RAM minne på 8 GB och ett internminne på 256 GB. Minnesmängden är tyvärr inte möjlig att utöka eftersom plats för minneskort saknas. Mobiltelefoner som är fokuserade på mobilt spelande är naturligtvis av behov av en stor mängd minneskapacitet på grund av att de spel man installerar tar upp mycket plats.
Den främre kameralinsen är på väg 12 Megapixlar och på baksidan sitter fyra kameralinser på 48 Megapixlar (vidvinkel lins), 8 Megapixlar (ultra vidvinkel lins), en Makrolins på 2 Megapixlar och en djupsensor på 2 Megapixlar. Kamerorna har PDAF och LED blixt.
Kamerakvaliteten är godkänd då mobiltelefonens kameror är kapabla till att ta fina bilder men det här är inte en flaggskepps mobil så räkna inte med den allra bästa kvaliteten.
Batteriet är på 5100 mAh och har stöd för snabbladdning på 30W.
Ett stort batteri är naturligtvis viktigt för en mobiltelefon av den här typen och möjligheten att ladda batteriet fort är även det av yttersta vikt. 
Nubia Play 5G är en spelfikuserad mobiltelefon och har följdaktligen ett kylsystem som hjälper till att kyla av mobilen under intensiva spelsecioner. Denna smartphone har ett kylrör av grafitgel och kopparfolie.
ZTE har skapat en smartphone som fungerar med 5G anslutning och som kostar betydligt mindre än de närmaste konkurrenternas motsvarande smartphones men den har samtidigt inte den allra kraftfullaste processorn eller den mer extrema gaming designen. Den ser på många sätt ut som vilken smartphone som helst vilket kan vara en liten nackdel för om man äger en mobiltelefon för gaming vill man förstås att det ska synas.
Just den här modellen verkar inte säljas här i Sverige så om man vill skaffa sig ett exemplar blir man tvungen att beställa från någon utländsk nätbutik och därmed räknas det som import med ytterligare omkostnader som följd därav. Nubia Play 5G blir därför betydligt dyrare än man vid första anblicken kan tro.
Priset hamnar på från 310 Euro vilket motsvarar ungefär 3190 kronor men det är endast säljarens pris. Tullavgifter, den svenska momsen och postens avgifter tillkommer bland annat. Momsen i det här fallet landar på 798 kronor så pris med moms blir 3988 kronor och därefter tillkommer ytterligare kostnader.
Det slutliga priset bör gissningsvis hamna på någonstans i närheten av 5000 kronor. Det är viktigt att vara medveten om att det är på det här sättet för annars får man till slut en obehaglig överraskning. 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

När är det dags att byta mobiltelefon?