Motorola Moto G Pro


Moto G Pro är en mycket tilltalande budgetmobil i mellansegmentet. Den är lika prisvärd som majoriteten av alla Motorola telefoner har varit under de senaste åren.
Moto G Pro ser designmässigt ut som nästan alla andra lite billigare mobiler från denna mobiltillverkare som jag har granskat under de senaste åren. Den har en blank plastbaksida där telefonens bakåtvända trippelkameror och fingeravtrycksläsaren sitter.
Den lätta krökningen på mobilens baksidas långsidor medför att telefonen blir bekväm att hålla i handen.
Det glänsande bakstycket kan bli halt att hålla i och  drar lätt till sig fingeravtryck, smuts och damm. En del personer tycker inte att det är så bra när mobiltelefoner är konstruerade av plast och orsaken brukar huvudsakligen vara att mobilen därmed inte känns lika elegant och påkostad. Det må vara sant men ett chassi av plast tål mer än ett av glas vilket kan vara en fördel. 
Denna smartphones stora fördel är den integrerade pennan som gör mobiltelefonen till ett praktiskt arbetsverktyg. Om du vill ha den sortens funktioner men inte är beredd att spendera de stora summor som en Samsung Galaxy Note 10 kostar är Motorola Moto G Pro ett utmärkt alternativ.
Stylusen är placerad i ett hål i det nedre hörnet och kan enkelt tas ut genom att dra ut pennan ur chassit.
Displayen är som vanligt numera stor med relativt tunna ramar runt om sig.


Displayen är en LCD display på 6,4 tum med 1080×2300 pixlar och det innebär en pixeltäthet på 399 ppi (pixlar per tum).
Bilduppdaterings frekvens ligger på 60 Hz, det vill säga den vanliga bilduppdaterings frekvens.
Displayens storlek gör telefonen mer än tillräckligt stor för att surfa på nätet, spela och titta på videor. Upplösningen säkerställer också att allt är tillräckligt skarpt för att ge en bra upplevelse.
RAM minnet är på 4 GB och det inbyggda minnet är på hela 128 GB.
Processorn är en åttakärnig Snapdragon 665 processor på 2 GHz och den processorn säkerställer att det när man bläddrar i menyerna eller surfar på nätet får en utmärkt smidighet som duger gott och väl för de flesta användare.
Mobiltelefonen är också tillräckligt snabb för att klara av de flesta mobilspel hjälpligt men förvänta dig inte den allra bästa spelupplevelsen hos en budgetmobil. Fortnite fungerar inte alls på den här typen av mobiltelefoner.
Motorola Moto G Pro kommer som tidigare nämnts med en Stylus (penna) och med hjälp av pennan går att skriva på skärmen och styra diverse funktioner, som att till exempel lägga till kommentarer i skärmbilder. Pennan kan även användas för att kopiera och klistra in texter och bilder när man till exempel skriver en uppsats eller rapport av något slag.
Pennan är tillverkad av metall och känns robust och välgjord. Med den kan man rita och göra anteckningar även på en nedsläckt display.
Detta möjliggör minnesanteckningar som förslagsvis en inköpslista eller en påminnelse om en tandläkartid.
Den framåtriktade kameralinsen är på 16 Megapixlar (vidvinkel lins) och den är lokaliserad i ett runt hål i displayens överkant. På baksidan sitter tre kameralinser samt en fingeravtrycksläsare och dessa kameralinser är på 48 Megapixlar (vidvinkel lins), 16 Megapixlar (ultra vidvinkel lins) och en Makrolins på 2 Megapixlar. Kamerorna har PDAF, Laser autofokus och en LED blixt.
Motorola Moto G Pro har Dolby Atmos ljud i sina stereo högtalare och de ger ett väldigt högt ljud med bra bas. Ljudet är faktiskt kraftfullare än det är hos en del flaggskepps mobiler.
Batteriet är på 4000 mAh vilket har blivit i det närmaste en standardstorlek för dagens mobiltelefoner. Batteriet saknar snabbladdning och trådlös laddning. En del av konkurrenternas motsvarande smartphones har snabbladdning så om den funktionen är viktig för dig bör du välja en annan mobiltelefon i samma prisklass. När man planerar att skaffa en ny smartphone är det alltid viktigt att läsa på om olika mobiltelefoner och jämföra ett antal telefoner som man kan tänka sig. Att beställa en ny mobiltelefon bara för att den har en snygg design ska man undvika eftersom det ofta leder till felköp. Jag har läst en del avskräckande exempel på senare tid där personer har beställt Huawei P40 Pro utan att först ha upplyst sig om att mobilen saknar tillgång till bland annat Googles tjänster. Detta visar med all tydlighet hur viktigt det är att vara påläst. 
Motorola Moto G Pro kostar runt 3500 kronor och det är ett helt okej pris med tanke på vad man får för pengarna.


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

När är det dags att byta mobiltelefon?