Nova Launcher Prime





Nova Launcher och Nova Launcher Prime är en av de mest populära hemskärms systemen från tredje parts tillverkare inom operativsystemet Android.
Denna launcher har existerat sedan 2011 och har klarat tidens gång mycket bättre än många konkurrenter. Dagens versioner upplevs som externt anpassningsbara alternativ till gränssnittet hos det rena Android.
När man aktiverar appen för första gången efter nedladdningen från PlayStore möts man av möjligheten att välja ifall man vill komma åt applådan genom en knapptryckning eller genom att svepa uppåt med fingret över displayen.
Man får också välja mellan att ha ett mörkt eller ljust tema.
Det finns en gratis version som heter Nova Launcher och det finns en version som man betalar för som heter Nova Launcher Prime och med den sistnämnda får man vissa exklusiva funktioner som att dölja applikationer man sällan eller aldrig använder för att få en renare upplevelse samt geststyrning.


I inställningsmenyn kan man anpassa allt från ikon storlekar, teckensnitt färger, mängden ikoner på varje hemskärm, ikonernas design, animations effekter och listan bara fortsätter.
Det finns många alternativ till flikar och mappar för appar vilket gör det lättare att sortera de appar man har så att de blir lätta att hålla reda på
och det är främst bra för oss som installerar många appar i våra mobiler.
Du kan också välja mellan horisontella, vertikala bläddrings riktningar och välja övergångsanimationer som du gillar. 
Andra launchers och det finns många alternativ lär sig av sina användare och optimerar layout och funktioner för att lägga de mest använda applikationerna längst upp på listan över appar.
Nova Launcher har den funktionen också. Den ligger på i bakgrunden.
Ikonpaketstöd finns så om du inte är nöjd med de design alternativ som finns i appen kan man komplettera med valfria Ikonpaket från PlayStore.
Programmerbara svepgester är den största anledningen till att ladda ner Nova Launcher Prime som inte är gratis versionen av denna launcher. Styrningen med svepgester kan ta en liten stund att vänja sig vid men när man väl har vant sig går det snabbt att styra sig igenom systemet. Efter ett tag vill man inte gå tillbaka till att styra med tryck på displayen längre.
Nova Launcher har funnits i väldigt många år och fortsätter att vara relevant 2020. Den är ett av de bästa alternativen när det gäller launchers för Android och anledningen till dess ständiga populäritet är förstås de många valmöjligheter den har att erbjuda.
Appen uppdateras i en regelbunden takt så buggar rättas till och nya funktioner läggs till.
När du har ställt in allting för att passa din personliga smak och så småningom byter mobiltelefon kan du fortfarande ha kvar dina inställningar ifall du har valt att säkerhetskopierat dessa vilket är en stor fördel. Tänk vad irriterande det skulle bli om detta inte vore möjligt. Att efter att ha spenderat en lång tid för att fixa och dona med systemet bli tvungen att börja om för att man har införskaffat en ny smartphone vore tradigt.
Jag använder själv Nova Launcher Prime I min andra mobiltelefon och jag är verkligen nöjd med den här appen.
Att installera en launcher är ofta en utmärkt idé eftersom man då får lite av känslan av att ha en ny smartphone även fast den inte är det. En del tillfällen beställer man en ny mobil men är inte nöjd med tillverkarens skinn och för att slippa använda deras version av operativsystemet Android kan man bara ladda ner en valfri launcher. Problemet blir löst på bara några minuter. 
Jag har tråkigt nog känslan att få personer känner till den här sortens appar och följdaktligen är det inte särskilt många som använder dessa. 



Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

När är det dags att byta mobiltelefon?