OnePlus mobiltelefon sortiment 2020


OnePlus är en mobiltillverkare som jag har följt sedan starten 2013 och företaget grundades av Peter Lau och Carl Pei. OnePlus säljer sina smartphones i 34 länder runt om i världen men är trots det inte så kända här i Sverige.
Mobiltillverkarens mål är att tillverka bra flaggskepps mobiler till ett överkomligt pris för att på det sättet konkurrera med flaggskepps mobiler från andra tillverkare.
Den stora anledningen till OnePlus framgångar på den hårt konkurrensutsatta mobilmarknaden beror på tre saker. Deras stora fokus på hårdvara och programvara samt deras stora satsningar på att ta fram mobiltelefoner som erbjuder fantastiska specifikationer till lägre priser än konkurrenterna.
OnePlus skinn OxygenOS är ett bra sådant som med sin minimalistiska stil och samtidigt stora mängd funktioner.
Deras smartphones är alltid väldigt bra med fina designer och topp prestanda till överkomliga priser. 
Deras sortiment skiljer sig en hel del från alla andra mobiltillverkares (förutom Apples) genom att de endast har flaggskepps mobiler i sin produktion. De släpper därför bara ett fåtal mobiltelefoner per år i motsats till sina konkurrenter som släpper otroliga mängder av mobiler inom olika kategorier av telefoner.
När man tar fram så få modeller blir det av naturliga skäl enklare att koncentrera sig på de mobilerna och därmed få fram så bra smartphones som möjligt med de resurser man har till förfogande.
OnePlus vill hålla betydligt lägre priser än konkurrenterna vilket innebär en hel del kompromisser men de lyckas alltid kompromissa inom rätt områden och dessutom lyssnar de mer på sina fans än andra mobiltillverkare gör. 

Tidigare i år presenterade OnePlus sina flaggskepps mobiler för 2020 nämligen OnePlus 8 Pro och OnePlus 8
Men de är inte längre de enda OnePlus telefonerna som är värda att överväga.
OnePlus Nord har precis presenterats och det är företagets totalt andra mobiltelefon i övre mellansegmentet. Dess kombination av specifikationer i övre mellansegmentet och ett lågt pris borde göra den intressant för många.
OnePlus 8 Pro är den av de tre mobiltelefonerna som har den allra bästa prestandan även om skillnaden mellan den och OnePlus 8 inte är gigantisk. På ytan ser de två telefonerna ut att ge en likartad upplevelse.
Båda har utmärkta AMOLED displayer men OnePlus 8 Pro haren större display och en snabbare bilduppdaterings frekvens på 120 Hz kontra 90 Hz hos OnePlus 8.
Det här är två av de snabbaste telefonerna på marknaden och det finns inte någon arbetsuppgift de inte kan hantera. 
OnePlus 8 Pro har en något större display men 
båda modellerna har en Snapdragon 865 processor, ett RAM minne på 8 GB eller 12 GB.
Standard toppmodellen OnePlus 8 ger mycket bra valuta för pengarna och OnePlus 8  Pro är egentligen bara värt den extra kostnaden om man behöver mer flexibla kameralinser och regelbundet använder trådlös laddning.
 Den nyligen presenterade OnePlus Nord är inte tänkt att ersätta OnePlus flaggskepp utan hamnar i en helt annan kategori av mobiltelefoner nämligen i övre mellanklass.
Designmässigt påminner den inte särskilt mycket om OnePlus 8 Pro och OnePlus 8 som ju på många sätt delar design med varandra.
OnePlus Nord har en baksida täckt av glas och kanter av högkvalitativ plast vilket skapar en robust, premium känsla när man håller i telefonen och den har en liknande storlek som OnePlus 8.
Dess processor är en Snapdragon 765 processor och det ihop med ett RAM minne på 8 eller 12 GB ger ett fantastiskt flyt när man använder mobiltelefonen men den blir förstås inte lika kraftfull som en toppmobil.
OnePlus Nord har en stark prestanda  och man får positiva intryck av telefonen med dess eleganta design, en stor bra display och massor av kraft under chassit.
De här tre mobilerna ligger i olika prisklasser med OnePlus 8 Pro I topp och OnePlus Nord I botten med ett pris från 4590 kronor. 
Vilken av de här mobiltelefonerna du bör välja avgörs som vanligt av på vilket sätt du brukar använda dina smartphones. 
Handla absolut inte på impuls utan var påläst innan du börjar att fundera på vilken typ av mobiltelefon som passar just dig allra bäst.
Var helt enkelt medveten om exakt vad det är du beställer innan du faktiskt beställer.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

När är det dags att byta mobiltelefon?