OnePlus
OnePlus, har nu existerar i några år, denna spännande kinesiska mobiltillverkare grundades den 16 december 2013 av en tidigare anställd på OPPO Electronics, Pete Lau.
Deras mål var att göra fantastiska mobiltelefoner till ett överkomligt pris för att tävla med den tidens flaggskepp. Den affärsidén resulterade i deras första smartphone OnePlus One som blev en enorm framgång inte bara i Kina utan över hela världen med mer än 1 miljon sålda enheter.
Det främsta skälet till OnePlus framgång på den hårt konkurrensutsatta smartphone marknaden är deras stora fokus på topp prestanda, topp design och optimerad programvara till en lägre kostnad än konkurrenterna. Deras smartphones är utrustade med de bästa specifikationerna på marknaden i kombination med ett bra skinn i form av OxygenOS.
I början såldes deras mobiler direkt från OnePlus egna nätbutik och de använde sig av ett inbjudningssystem. För att kunna få beställa en OnePlus One var man först tvungen att ha en inbjudan från tillverkaren. Många personer ville köpa mobiltelefonen men hindrades av inbjudningssystemet.
Systemet existerade för att hindra att OnePlus tillverkade fler smartphones än de sålde och på det sättet undvek man onödiga ekonomiska risker. Man kunde tillverka exakt samma antal mobiler som man hade sålt.
Dessutom gjorde inbjudan att köparen kände att de ägde en exklusiv produkt.
Sedan flera år tillbaka har inbjudningssystemet upphört och OnePlus är inte längre ensamma om att sälja och marknadsföra sina produkter. Företagets mobiltelefoner säljs i Sverige bland annat av NetOnNet, Elgiganten och Webhallen och de sammarbetar med Telia, Halebop, Telenor och 3 som alla har deras senaste modeller i sina sortiment.
Undersökningar visar att OnePlus var den ledande smartphone tillverkaren i Indien 2019.
Den kinesiska flaggskepps tillverkaren OnePlus såg sina flaggskepp OnePlus 8 och OnePlus 8 Pro sälja slut inom några minuter efter det att de hade släppts till försäljning i Indien 2020.
OnePlus kan inte tillverka flaggskeppet OnePlus 8 Pro i samma takt som människor beställer dem vilket beror på brist på tillgång på komponenter. Det visar på det stora internationella intresset för deras senaste toppmodell. Den säljer uppenbarligen bra trots att det är deras hitils dyraste smartphone.
I början när deras telefoner uteslutande såldes på nätet via inbjudningar bidrog det till att öka intresset för OnePlus.
Sedan den blygsamma starten har priset på deras mobiltelefoner ständigt förflyttat sig uppåt vilket aldrig var bra. Företagets mobiltelefoner slutade att vara de flaggskepps dödare de en gång var och priserna närmade sig hela tiden konkurrenternas hutlösa priser.
OnePlus fann berömmelse som en mobiltillverkare som erbjöd flaggskepps specifikationer till svårslagna priser. Men under årens lopp har priserna olyckligtvis ökat med varje ny lansering.
Nu ser det ut som att OnePlus har insett sitt misstag och de verkar återigen satsa på att ta fram rejält prisvärda enheter.
Den kommande OnePlus Nord är en indikation på detta. Denna intressanta budgetmobil i övre mellansegmentet är visserligen ingen flaggskepps mobil men den lär hamna ganska nära.
OnePlus planerar att kunna erbjuda Indien, Sydamerika och Europa telefoner till lägre priser i framtiden.
Det ultimata målet är att sälja många telefoner med lägre prislappar och samtidigt öka intresset för tillverkarens övriga produkter.
Trots att företaget OnePlus när det här blogginlägget skrivs har existerat i nästan sju år är de fortfarande relativt okända hos allmänheten i Sverige. Känner du till OnePlus är du förmodligen mer tekniskt intresserad än gemene man.
De är inte särskilt kända här och det är en aning märkligt då deras smartphones under flera år har sålts officiellt här i landet. De är utomlands betydligt mer kända och deras mobiltelefoner säljs i mer än 34 länder.
Jag försöker att få fler medvetna om den här mobiltillverkaren på grund av att de tar fram smartphones som erbjuder väldigt mycket mobil för pengarna och för att det är fördelaktigt för alla oss konsumenter att känna till de alternativ vi har.
Kommentarer
Skicka en kommentar