Realme X50 Pro


Det existerar så otroligt många fler mobilmärken än vad allmänheten tror och att man inte känner till ett märke betyder inte att produkten är sämre än de man känner till. 
Ute i världen finns det mängder av mobiltillverkare som vi svenskar aldrig har hört talas om.
Anledningen är ibland att deras smartphones inte säljs officiellt här men i vissa fall säljs de här men är trots det inte så kända.
I det sammanhanget kan man nämna Xiaomi och OnePlus.
Realme X50 Pro är en av de mobiltelefoner som inte säljs officiellt här i Sverige och det är synd eftersom den är en mobil som ger mycket för de pengar man spenderar för att köpa en.
Företaget Realme är ett av många dotterbolag till kinesiska BBK Electronics som också äger andra mobiltillverkare som OnePlus, Vivo och Oppo.
När man tittar på Realme X50 Pros baksida ser man direkt att designen påminner väldigt mycket om baksidan på den kommande telefonen OnePlus Nord. 
De fyra kamerorna på baksidan är placerade vertikalt under varandra i vänstra övre hörnet.
Mobiltelefonen följer mallen med sina kanter av metall och baksida täckt av glas. Ramarna runt displayen är som vanligt tunna.
Displayen har en oval utskärning vid det övre vänstra hörnet för att ge plats för de två selfie kamerorna. Gorilla Glas 5 skyddar mot repor och eventuella sprickor ifall man skulle råka tappa mobilen i golvet.

Displayen är en på 6,5 tum med bildförhållandet 20:9 och displayen har 1080×2400 pixlar. Pixeltätheten blir på 409 ppi (pixlar per tum) vilket innebär en skarp och tydlig display.
Bilduppdaterings frekvensen är på 90 Hz och inte på 60 Hz som är den normala. 
Realme X50 Pro har 5G stöd och topp processorn  Snapdragon 865 med åtta kärnor och på 2,8 GHz. 
Med en flaggskepps processor från i år blir naturligtvis prestandan hos den här mobiltelefonen utmärkt för till och med de mest tekniskt krävande mobilspelen (Fortnite) samt för allmän produktivitet.
RAM minnet är också på6 GB vilket hjälper till ytterligare för att ge en fantastisk totalupplevelse. 
Internminnet är på 128 GB men det finns ingen plats för ett minneskort så det utrymme man får från när man för första gången startar telefonen är den maximala mängd minne som finns att tillgå. Det existerar en bättre variant med ett RAM minne på 8 GB och ett internminne på 256 GB. Den här mobiltelefonen har gott om kraft, gott om minneskapacitet, en bra batteristorlek och kameror med duglig kamerakvalitet vilket gör den väldigt intressant för oss konsumenter.
Batteriet är på 4200 mAh och har stöd för snabbladdning.
Främre kameralinser på 32 Megapixlar (vidvinkel lins) och en kameralins på 8 Megapixlar (ultra vidvinkel lins)  och fyra kameralinser på bakstycket på 64 Megapixlar ( vidvinkel lins), 12 Megapixlar ( telefoto lins), 8 Megapixlar (ultra vidvinkel lins) samt en djupsensor på 2 Megapixlar. Kamerorna har PDAF, Elektronisk bildstabilisator, 2×optisk zoom och LED blixt.
Bilder tagna med mobilen blir rent allmänt väldigt bra, även de bilder fotograferade med vidvinkel eller zoomkamera. Däremot blir bilder tagna i mörkare omgivningar inte alltid lika bra.
Realme X50 Pro har stereo högtalare som erbjuder bra bas och tillräckligt balanserat ljud.
Detta ger ett utmärkt ljud som ger en förutsättning för mobilt spelande och filmkonsumtion på denna smartphone.
Realme X50 Pro är en flaggskepps mobil som verkligen kan ta sig an många av de mycket dyrare modellerna på marknaden. Denna smartphone râkar vara bland de billigaste mobilerna med samma processor och detta gör den till något väldigt speciellt och intressant för oss som vill ha mycket telefon för pengarna vi spenderar.
Den är nästan 9 mm tjock, vilket gör den till en hel millimeter tjockare än OnePlus 8. Vi vet att en millimeter här och där inte är så mycket, men Realmes bredare och tyngre design är något man märker när man plockar upp den för första gången. Detta är en mindre nackdel men det är faktiskt så att om man vill ha en relativt billig smartphone fâr man stå ut med någon enstaka kompromiss. 
Priset hamnar strax över 5000 kronor ifall man beställer mobiltelefonen från någon utländsk nätbutik men därefter tillkommer den svenska momsen, tullavgifter och postens avgifter för att nämna några påslag på priset. Detta medför att Realme X50 Pro inte blir den flaggskepps dödare den är i andra länder. Om du beställer en får du i slutändan betala nästan lika mycket som för en  toppmobil från Apple, Sony eller Samsung och då väljer man förmodligen någon mobiltelefon från de tillverkarna istället.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

När är det dags att byta mobiltelefon?