LG Velvet


LG Velvet är en mobiltelefon i mellansegmentet med en typisk prissättning för mobiler i mellansegmentet men designmässigt har den helt enkelt en flaggskepps design och konstruktion.
Det verkar tyvärr som att den här spännande mobiltelefonen inte kommer att säljas i Sverige. Vi går därmed miste om något väldigt speciellt.
LG Velvet är förmodligen den snyggaste telefonen som LG någonsin har producerat.  
Det är idag svårt att ta fram en smartphone som sticker ut i mängden men det har LG till viss del lyckats med här. Den här mobiltelefonen har en elegant, fin design och den är samtidigt bekväm att hålla i handen.
Den stora displayen är böjd över kanterna på de båda lângsidorna och i toppen sitter en liten flärp. Runt displayen finns tunna ramar men i över och underkant är de en aning tjockare.
Långsidornas kanter är faktiskt symmetriskt krökta både på framsidan och baksidan vilket inte är någon ny design men det förhöjer designen ytterligare.
Kanterna runt telefonen är mycket tunna för att hjälpa till att ge LG Velvet en mer premium design. Detta är en av de allra tunnaste mobiltelefonerna för tillfället med en tjocklek på 7,9 mm.
Baksidan är minimalistisk med kameralinser som ligger på en linje under varandra i storleksordning. Kamerorna är tänkta att likna en fällande droppe och det är något rätt så unikt.
Telefonens nya designspråk fungerar väldigt bra och den här mobilen ser bättre ut än senare års mobiltelefoner från LG. Det finns en hel del att tycka om hos LG Velvet. 
Den är vattentät via en IP-68 Certifiering som gör att telefonen klarar av att vara på 1,5 meter djupt vatten i upp till 30 minuter och dessutom har den en MIL-STD-810G Certifiering så mobilen tål lite tuffare tag.

LG Velvet har en AMOLED display på 6,8 tum med bildförhållandet 20:5 och 2460×1080 pixlar. Denna display ser fin ut med ljusa och livliga färger.
Fingeravtrycksläsaren sitter under displayens yta och den låser upp mobilen fort och korrekt även om den inte är fullt lika bra som den som sitter i dyra flaggskepps mobiler.
LG Velvet ser ut som en flaggskepps mobil men den stora anledningen till att den inte är en är processorn vilken är en åttakärnig Snapdragon 765 processor på 2,4 GHz och den gör att den här mobiltelefonen hamnar i övre mellansegmentet.
Rent allmänt för processorer i 700-linjen är de relativt kraftfulla så appar laddas snabbt, att öppna nya sidor på nätet flyter på bra och att spela mobilspel som är mer tekniskt krävande går utmärkt att spela och så vidare.
RAM minnet är på 6 GB och internminnet är på 128 GB hos basmodellen men det existerar en bättre variant med ett RAM minne på 8 GB.
Minnesmängden är möjlig att utöka med ett minneskort vilket är en fördel.
Det finns ingen risk att mängden minne kommer att bli fullt allt för fort hos denna smartphone.
Operativsystemet är Android 10 vilket innebär att det rör sig om en färsk version av systemet.
Detta är alltid ett stort plus.
Den framåtriktade kameralinsen är på 16 Megapixlar och på baksidan sitter tre kameralinser på 48 Megapixlar (vidvinkel), 8 Megapixlar (ultra vidvinkel lins), en djupsensor på 5 Megapixlar samt en Makrolins på 2 Megapixlar. Kamerorna har PDAF och LED blixt.
Bilder från LG Velvet är okej, men inget speciellt.
Trots att mobilen är tunn fans det plats för ett batteri på 4300 mAh och dess kapacitet har varit mer än tillräckligt för att klara minst en dag på en laddning.
I vissa delar av världen levereras LG Velvet med en ny version av Dual Screen tillbehöret som LG har experimenterat med på sina senaste flaggskepp. Den här är lite mer förfinad än tidigare, även om den fortfarande inte riktigt är tunn. Den ser på utsidan ut som ett vanligt mobilfodral men på insidan finns en display som när LG Velvet är i fodralet kan användas som en andra display. Både displayen på själva mobilen och displayen på fodralet använder man för att multitaska. Man kan till exempel titta på streamad film eller YouTube videos på ena displayen medans man surfar på nätet på den andra. Dual Screen tillbehöret är mycket användbart och blir ett billigare alternativ till de ihopvikbara smartphones som en del mobiltillverkare har lanserat de senaste åren. 
Jag tycker att det är en bra produkt men det är inte något jag skulle lämna på mobiltelefonen hela tiden.
Eftersom LG Velvet inte kommer att säljas i Sverige har jag inget svenskt pris.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

När är det dags att byta mobiltelefon?