Asus ROG Phone 3. Världens snabbaste mobil


Asus ROG Phone 3 använder en åttakärnig Snapdragon 865 Plus processor på 3,1 GHz och det gör den till en av de absolut snabbaste mobiltelefonerna i världen just nu.
Denna smartphone är en ganska massivt konstruerad smartphone. Detta delvis beroende på den stora AMOLED displayen på 6,6 tum. Mobiltelefonen är högre och något bredare än många av de största flaggskepps mobilerna.
Telefonens chassi är täckt av Gorilla Glas 6 och kanterna runt telefonen är gjord av metall. På grund av en avkylnings ventil på baksidan saknar ROG Phone 3 vattentäthet men den klarar förmodligen av lättare regnstänk.
Den stora displayen är inte likt majoriteten av dagens mobiltelefoner omgivna av tunna ramar utan de är snarare ganska tjocka och det gäller ändå mer för telefonens haka och panna.
De breda remsorna över och under displayen finns där av en anledning. Dels ger det utrymme för de framåtriktade högtalarna och dels ger de ett bra grepp när man använder mobiltelefonen för det den är gjord för. När man spelar ligger mobiler oftast i landskapsläge.
Stereo högtalare med 24 bitars ljud på 192 kHz ger en bra ljudkvalitet vilket naturligtvis är viktigt när man spelar mobilspel eller tittar på streamad film, exakt det den här mobiltelefonen är tänkt att vara.

Asus ROG Phone 3 har en AMOLED display på 6,6 tum med bildförhållandet 19:5 och displayen har 1080×2340 pixlar och en pixeltäthet på 391 ppi (pixlar per tum).
Skärmen ser vacker ut med fantastiska färger, kontrast och djupa svärta.
Under den supersnabba displayen sitter en fingeravtrycksläsare vilken tar lång tid att aktivera men när den är igång låser den upp Asus ROG Phone 3 snabbt och korrekt.
Face Unlock functionen finns också som upplåsnings alternativ.
RAM minnet är på 8 GB och det inbyggda minnet är på 128 GB. Det finns inte någon plats för ett minneskort. Detta är basmodellen men det existerar även bättre varianter med ett RAM minne på 12 GB och ett internminne på från 128 GB. 
Processorn är en åttakärnig Snapdragon 865 Plus processor på 3,1 GHz. 
Den övergripande effekten av detta snabbare, kraftfullare chip gör att du kan ställa in alla mobilspel till de högsta grafiska inställningarna. Displayens bilduppdaterings frekvens av på otroliga 144 Hz (det vanliga ligger på 60 Hz) men det kommer oftast inte till användning på grund av att de flesta mobilspel inte kan köra så snabbt.
Man får en smidigare upplevelse med en samtliga populära och de mest avancerade och krāvande spelen. Att spela Fortnite, Modern Combat Versus, Call Of Duty Mobile, PUBG eller Warface: Global Operations går utmärkt.
Det är naturligtvis så att en smartphone som riktar sig mot gamers inte bara har en kraftfull processor. Det finns betydligt fler special funktioner och komponenter hos Asus ROG Phone 3 som är anpassade till mobilt spelande.
Mobiltelefonen har bland annat två beröringsområden på höger sida av kanten och dessa "knappar" genom vilka man kan sikta och skjuta i den typen av spel. 
Stereo högtalare med ett förbättrad ljud, ett inbyggt kylningssystem, ovanligt bra kameror för den här sortens smartphones och en mängd special funktioner borde medföra att denna smartphone blir intressant för många gamers.
ROG Phone 3 har en massivt förbättrad och omdesignad intern kyllösning.  Det är passivt men det tar sig an den tunga uppgiften att ta bort värmen från processorn så att den inte blir överhettad av intensivt spelande.
X Mode är en speciell profil på enheten som förstärker prestandan och upprätthåller en hög klockhastighet för bästa möjliga spelupplägg.
Den främre kameralinsen är på hela 24 Megapixlar (vidvinkel lins) och på baksidan sitter tre kameralinser på 64 Megapixlar (vidvinkel lins), 13 Megapixlar (ultra vidvinkel lins) samt 5 Megapixlar (Makrolins). Kameror har PDAF, EIS och LED blixt.
Asus ROG Phone 3 är inte bara en bra gaming mobil tack vare sin kraftfulla processor den här även ett stort batteri på 6000 mAh som ser till att hålla igång spelandet i timmar utan att behöva pausa för att ladda batteriet.
Batteriet kommer med stöd för snabbladdning på 30W via Quick Charge 4.0.
ROG Phone 3 är full av  imponerande teknik, ett kraftmonster till processor, en  stor display och en gamer estetik, som vissa kanske tycker är onödig, även om den kommer att väcka ha begär hos personer som mestadels använder sina mobiltelefoner för att spela mobilspel.
En ROG Phone 3 är inte direkt billig med sin prislapp på 10990 kronor och det priset gäller för värsting modellen med ett RAM minne på 12 GB och ett internminne på hela 512 GB.
Det existerar billigare alternativ. Här kan man nämna Black Shark 3 som riktar sig mot samma sorts publik men som kostar mindre.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

När är det dags att byta mobiltelefon?