Honor 30 Pro Plus


Honor har fortsatt att släppa telefoner trots svartlistningen även om det har skett i mycket mindre omfattning än moderbolaget Huawei har gjort.
Honor telefoner har alltid varit konstruerade nästan precis som de flaggskepptelefoner som finns på marknaden. Honor har en högkvalitativ AMOLED display vars långsidor kurvar sig över kanterna. Ramen runt telefonen är gjord av metall och baksidan av plast har täckts av flera lager glas med en matt beläggning som ger mobilen ett mer metalliskt utseende. Den matta baksidan har fördelen att inte dra till sig fingeravtryck eller smuts vilket är en mindre fördel. Baksidans långsidor är avrundade för att ge ett skönare grepp i handen när man håller i telefonen.
Den här mobiltelefonen är helt klart en flaggskepps mobil på alla punkter och enda undantaget är priset som är lägre än det pris man vanligtvis betalar för en toppmobil.
Honor har stereo högtalare och de ger ett högt och bra ljud som förhöjer upplevelsen av mobilspel och streamad film.
Fingeravtrycksläsaren sitter på ett modernt sätt under displayens yta och det är en fördel.

Displayen är en AMOLED display på 6,6 tum med bildförhållandet 19:5 och den här mobiltelefonen har 1080×2340 pixlar som medför att pixeltätheten landar på 392 ppi (pixlar per tum).
Detta är en skarp, kontrastrik display med fin färgåtergivning. Storleken och den bra kvaliteten gör Honor 30 Pro Plus till en fantastisk multimedia enhet lämpad för mobilt spelande och filmkonsumtion.
Under chassit sitter en åttakärnig Hisilicon Kirin 990 processor på 2,8 GHz som är tänkt att sitta i lite dyrare flaggskepps mobiler från Huawei. 
Den här mobiltelefonen har med andra ord gott om kraft och allt den gör flyter på extremt snabbt, till och med de mest avancerade uppgifter går som en dans.
RAM minnet är på 8 GB och internminnet är på 128 GB och minneskapaciten går att utöka med ett minneskort på upp till 256 GB. Det existerar en bättre variant med ett inbyggt minne på 256 GB.
Specifikationerna följer helt klart årets trender och standarder för toppmobiler.
Batteriet är på 4000 mAh med stöd för snabb trådlös laddning och snabbladdning.
De främre kameralinserna är på 32 Megapixlar (vidvinkel lins) och 8 Megapixlar (ultra vidvinkel lins).
På baksidan sitter fyra kameralinser på 50 Megapixlar (vidvinkel lins), 16 Megapixlar (ultra vidvinkel lins), 8 Megapixlar (telefoto lins) samt slutligen en djupsensor på 2 Megapixlar. Kamerorna har läser autofokus, optisk bildstabilisator, 5×optisk zoom och LED blixt.
Med samma bäst i klassen huvudkamera som den mycket dyrare Huawei P40 Pro och trådlös laddning siktar Honor 30 Pro Plus över sin prisklass.
Alla kameror fungerar bra, särskilt Pro Plus huvudkamera.  Det borde inte vara en överraskning eftersom Huawei P40 Pro utan tvekan är en av de absolut bästa kameratelefonerna just nu.
Här är saken med telefoner från dotterbolag de verkar vanligtvis på papper vara lika kapabla som mobiltelefoner från huvudbolaget men en närmare undersökning visar att det inte stämmer helt.  Vanligtvis använder telefoner från dotterbolag inte fullt ut lika högkvalitativa displayer för att kunna spara in pengar och på så sätt nå en lägre prisklass. De saknar också ofta funktioner som trådlös laddning och stereo högtalare.
Honor 30 Pro Plus är i det här fallet ett undantag vilket medför att den blir ändå mer intressant.
Men intresset kallnar en hel del om man känner till att mobiltelefonen ligger på amerikanska Entity List vilket innebär att den bland annat inte får ha tillgång till Googles tjänster och applikationer.
Honor 30 Pro Plus kommer visserligen med operativsystemet Android men det är den helt öppna versionen som helt saknar Googles PlayStore, Google Maps, Gmail, YouTube och Facebook för att nämna några saker. Därmed blir Honor 30 Pro Plus svår att rekommendera för de flesta. Den kan endast passa för personer som är väldigt tekniskt intresserade och inte har något emot att hitta lösningar och själva försöka komma runt problemet. De flesta vill ha en mobiltelefon som fungerar direkt efter att man har packat upp den.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

När är det dags att byta mobiltelefon?