Mobilt spelande ökar.

Mobilspelen blir mer och mer populära för varje år och mängder av människor i olika åldrar spelar mobilspel varje dag.
Att så många spelare mobilspel har många orsaker och en av dessa är att man alltid har en mobiltelefon tillgängliga oavsett var man befinner sig. Det samma gäller ju inte för konsol eller PC som är stationära.
Det är naturligtvis även så att fler personer totalt i världen äger en smartphone men inte har datorer eller konsoler och det leder till att spekutvecklare kan nå väldigt många människor om de tar fram mobilspel.
En del spelare enklare mobilspel som Candy Crush Saga bara för att underhålla sig några minuter när de har tid över och andra spelar mer krävande mobilspel som Fortnite i flera timmar. Det finns till och med en större grupp hängivna och professionella mobilspelare.
Den yngre generationen spelar mycket mobilspel men det sker också en ökning av gamers inom den vuxna befolkningen som förstås ofta spelar spel som passar dem.
Både spel för konsol och mobilspel är mycket populära idag, många gör som jag och spelar både på mobiltelefon och spelkonsol.

Om man ska jämföra ett genomsnittligt Playstation 4 spel och ett mobilspel bör man vara medveten om att ett mobilspel behöver ta upp betydligt mindre plats än ett dataspel eller konsolspel på grund av att våra mobiler har mindre inbyggt minne än en dator eller konsol.
Det är den stora anledningen till att mobilspelen saknar en detaljerad berättelse och själva uppdragen i spelen är enkelt upplagda. Dessutom ligger grafiken inte på samma höga nivå. Antalet banor kan inte bli särskilt många och själva världen man spelar i kan inte bli gigantisk.
Man kan inte förvänta sig samma fokus på detaljnivå hos ett mobilspel som hos spel till Xbox, Playstation eller PC.
Under de senaste åren har en ny trend blivit tydlig nämligen spel som är helt gratis att installera och spela online med/ mot andra spelare. Spel som Fortnite, Call Of Duty Mobile,  Shadowgun War Games, PUBG, Modern Combat Versus och Warface Global Operations. Samtliga dessa spel har en för mobilspel fin och relativt detaljerad grafik vilket bidrar till att göra dem roliga att spela.
Eftersom spelen är gratis skulle man kunna tro att spelindustrin inte tjänar några pengar på spelen men det är inte så. Det är snarare tvärtom. Deras intäkter kommer istället från de tillägg man kan köpa för riktiga pengar. Det kan vara i form av nya spelkaraktär, bättre vapen och skyddsutrustning och så kallade Battle Pass som låter en spelare spela annars låsta banor.
Under de senaste åren har kvaliteten på mobilspel förbättrats på grund av ett ökat intresse bland spelarna för spel som liknar de som finns tillgängliga på PC och konsoler.
Till exempel har spel som PUBG, Call Of Duty och Fortnite blivit stora succéer de senaste åren och det innebär att vi i framtiden kommer att se fler liknande mobilspel.
Samtidigt ökar den högre kvaliteten överlag behovet av mer kraftfulla mobiltelefoner med mer inbyggt minne på grund av att den här typen av spel kräver mer kraft från processorn och tar upp mycket utrymme. Ett minimum krav är att man spelar på en budgetmobil i mellansegmentet och vissa spel som Fortnite fungerar inte alls på smartphones som inte är flaggskepps mobiler.
När det gäller spelkonsoler och PC finns också en hel del spel som är gratis att ladda ner och spela. Bland dessa finns Fortnite, Warframe, Cal Of Duty:Warzone, Brawlhalla, Smite, Dauntless, Paladins, Ironsight, Hyper Scape och det kommande Roug Company som jag personligen tycker verkar väldigt intressant.
 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

När är det dags att byta mobiltelefon?