Tom Clancy's Elite Squad


Tom Clancy's Elite Squad är ett mobilspel som är gratis att spela och ladda ner med ikoniska karaktärer från andra Tom Clancy spel för konsol och dator. Det finns karaktärer från The Division, Ghost Recon, Rainbow Six och Splinter Cell och jag hoppas att också karaktärer från Watch Dogs kommer att dyka upp i framtiden.
Spelets visuella stil påminner om både Overwatch och Fortnite på så sätt att de har en mer tecknad stil och saknar den lite mer realistiska stil som spel som Call Of Duty.
Som spelare kan man leder sina trupper med fem spelkaraktärer på banor inspirerade av banor från konsol spel i Tom Clancy's universum. Man strider fem mot fem kämpar.
Banornas vy är sett snett uppifrån och samtliga attacker man gör är turbaserade. När det är din spelkaraktärs tur väljer du vilken typ av tillgängliga attacker du ska välja och vilken av motståndarna du ska anfalla.
Det finns en hel del mobilspel med liknande upplägg och själva systemet fungerar smidigt och bra. 

Spelutvecklaren Ubisoft har eller i vissa fall kommer att lansera en mängd olika efterlängtade spel till konsol och PC. Värt att nämna är Assassin's Creed Vallhalla, Far Cry 6 och det spel jag själv ser mest fram emot Watch Dogs Legion. Intresset för dessa titlar överskuggar intresset för Tom Clancy's Elite Squad som släpps exklusivt till mobil. 
Det finns en hel del olika sätt att spela detta mobilspel. Man kan spela ensam i ett story mode. Där finns en berättelse där spelaren måste möta ett nytt hot som hotar världen. Där finns olika kapitel att klara och man kan under spelets gång låsa upp nya spelkaraktärer.
Man kan även spela i online multiplayer läge mot andra trupper vilket många tycker om att göra.
Variationsrikedom är alltid trevligt i ett spel oavsett genre för därmed tröttnar man inte så fort på att spela. Det finns tyvärr många repetitiva spel bland mobilspelen helt enkelt för att de är en aning begränsade när det gäller utrymme. Ett spel kan inte förbruka allt för mycket utrymme för då får de inte plats i våra mobiltelefoners internminne som ju inte alls är lika stort som de är hos till exempel konsoler. 
Tom Clancy's Elite Squad ser ut att vara en mer barnvänlig version än de konsolspel det har tagit karaktärer och banor ifrån och det medför att man undrar mot vilka som spelet riktar sig mot.
Barnen känner oftast inte till karaktärerna innan de börjar spela spelet och de vuxna som gillar spelen lär undvika det på grund av att det känns lite barnsligt med den valda grafiken.
Det här mobilspelet verkar inte vara så tekniskt krävande och det medför att spelet fungerar att spela också på en budgetmobil.
Det här är ett ganska nytt mobilspel så framtiden får utvisa om om det blir populärt eller inte och det blir rätt så viktigt om man vill spela i multiplayer läget eftersom det om det är få som spelar kommer att bli en lång väntan mellan varje spelomgång. 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

När är det dags att byta mobiltelefon?