Black Desert Mobile


I Black Desert Mobile börjar man som spelare med att välja ut en spelkaraktär och man har karaktärer från fem olika klasser att välja bland. Man kan välja att vara en Warior, Giant, Witch, Ranger eller Valkyria.
När man har valt en person att spela som i mobilspelet  får man anpassa karaktärens utseende och när det gäller styling finns en mängd olika alternativ. 
När man tycker att man är färdig får man gå igenom en tutorial så att man lär sig hur man spelar och först därefter når man Black Desert världen.
Black Desert Mobile har utan tvekan en bra grafik, faktiskt ovanligt bra för att vara ett mobilspel. Det finns många detaljer när saker och ting är i närbild men när man Zoomar in kan det emellanåt se kornigt ut och det är lite synd på en i övrigt vacker grafik.
 
I spelet finns en hel del sidouppdrag, man har ett läger som man ska uppgradera för att få användbara resurser när man spelar.
Om du behöver lite omväxling från striderna med de oändliga massorna av mönster kan man välja att fiska eller skörda växter så att man också på det sättet samlar resurser.
Striden i Black Desert Online styrs helt manuellt och man kan förflytta sig helt fritt runt om på banan på samma sätt som hos Third Person shotters.
Här finns ett aktivt stridssystem vilket kräver exakt manuell styrning till skillnad mot många andra spel i samma genre där fighterna är turbaserade.  Färdigheter kan aktiveras genom att använda kombinationer för att attackera, ducka eller blockera attacker.
I striderna får man ofta en kick av att använda olika stridskombinationer och färdigheter man har låst upp under sitt spännande fantasy äventyr och med det här mobilspelet kan man lätt spendera många timmar. Black Desert Mobile är faktiskt så bra.
En del av tiden man spelar Black Desert Mobile ägnas åt att genomföra uppdrag men man kan också spela arenastrider mot andra spelare online.
Banorna har bossar och att slå dem är viktigt eftersom det är det främsta sättet för att låsa upp nya saker som bättre utrustning och vapen, nya byggnader till lägret och annat.
Som vanligt med mer tekniskt krävande mobilspel rekommenderar jag att spela med en kraftfull flaggskepps mobil eller möjligen en budgetmobil i övre mellansegmentet. Spelet är någorlunda spelbart på budgetmobiler i mellansegmentet men grafiken blir därmed mer nedtonad då det inte går att spela på de högsta grafiska inställningarna. Den sämre grafiska kvaliteten förstör den totala upplevelsen av spelet. Själva optimeringen av systemet fungerar smidigt på någorlunda kraftfulla mobiltelefoner.
Cirka tre månader efter lanseringen hade spelet laddats ner mer än 5 miljoner gånger på Google Play och det visar med all tydlighet att det är ett populärt mobilspel.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

När är det dags att byta mobiltelefon?