Samsung Galaxy A31

När folk tänker på den Sydkoreanska mobiltillverkaren Samsung tänker de flesta på deras flaggskepps mobiler och få tänker på att de också tillverkar billigare modeller.
Att de gör allt mellan toppmobiler och lågbudget mobiler och nya mobiltelefoner i dessa olika kategorier lanseras varje år.
Samsung Galaxy A31 är en budgetmobil och en av de billigaste med en fingeravtrycksläsare under displayens yta. Man blir knappast imponerad av upplåsnings hastigheten men den läser av fingeravtryck korrekt i stort sett varje gång. Upplåningen tar upp till tre sekunder och det är en mindre nackdel men knappast något att klaga allt för mycket på. 
Mobiltelefonen är helt och hållet konstruerad av plast och bakstycket är ändå inte möjligt att avlägsna för att på så sätt lätt kunna byta batteri när det börjar att bli dåligt.
Baksidans plast ser ut som glas för att göra så att den ser mer påkostad ut än vad mobilen egentligen är. När man håller i telefonen känns den inte lika bra som Samsungs flaggskeppstelefoner, men den känns inte heller billig.
Displayen är som vanligt när det gäller dagens smartphones, stor och ramarna runt om displayen är någorlunda tunna även om hakan (nedre delen) är lite tjockare.

Samsung Galaxy A31 har en skarp AMOLED display på 6,4 tum med bildförhållandet 20:9 och den har 1080×2400 pixlar. Pixeltätheten är därför på 411 ppi (pixlar per tum).
Skärpan är fullt tillräckligt med tanke på ljusstyrkan men färgerna är onaturligt överdrivna. Betraktningsvinkeln är inte den bästa men det är inte ofta man tittar på en display snett från sidan så det är inte något stort problem.
Processorn är en åttakärnig MediaTek MT6768 Helio P65 processor på 2 GHz.
Processorn är inte tillräckligt kraftfull för att på ett tillfredsställande sätt klara av mobilt spelande men när det gäller lättare användning är den helt enkelt okej men inte mer än så.
Appar öppnas snabbt även om man emellanåt kan uppleva lite lagg ibland när man bläddrar mellan olika appar.
RAM minnet är på 4 GB och internminnet är på 64 GB eller 128 GB beroende på vilken variant av telefonen du väljer. Det existerar även en värstingmodell med ett RAM minne på 6 GB och ett inbyggt minne på 128 GB.
Den framåtriktade kameralinsen är på 20 Megapixlar och på baksidan av plast sitter ytterligare fyra kameralinser. Huvudkameran är på 48 Megapixlar (vidvinkel lins) sedan finns här en kameralins på 8 Megapixlar (ultra vidvinkel), en Makrolins på 5 Megapixlar samt en djupsensor på 5 Megapixlar. Kamerorna har PDAF och LED blixt.
Som man förstår av vilken kategori av mobiltelefoner som Samsung Galaxy A31 ligger i kan man knappast förvänta sig den allra bästa kamerakvaliteten men mobilen klarar av att ge okej bilder vid bättre ljusförhållanden. 
Det inbyggda batteriet är på hela 5000 mAh och har stöd för snabbladdning och det lär vara den här mobiltelefonens största fördel. Det stora batteriet i kombination med den något svagare processorn innebär att den får en väldigt bra batteritid.
Vid lätt användning som innebär att du surfar, tittar på några YouTube videor och skickar meddelanden kan A31 enkelt klara en och en halv dag innan den behöver laddas igen.
Samsung Galaxy A31 körs på Android 10 med Samsungs skinn One UI 2.1 vilket är samma som finns hos Samsungs flaggskepp från 2020. Naturligtvis med färre funktioner än hos toppmobilerna.
Om Samsung Galaxy A31 duger eller inte avgörs bäst av dig själv. Ifall du är en person som alltid har använt budgetmobiler märker du förmodligen inte något negativt i någon större utsträckning men om din förra mobiltelefon var en flaggskepps mobil kommer du irritera dig på mycket varje gång du använder den här mobilen. Är man van med topp prestanda och nedgraderat sig blir upplevelsen av den nya telefonen oerhört negativ.






Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

När är det dags att byta mobiltelefon?