Dead Cells


Dead Cells är ett action laddat plattformsspel som från början var ett konsoll och dataspel men som nu även finns till mobilen.
Denna mobilversion är exakt samma spel som original versionerna men det är lite svårare att njuta av på den här plattformen. Orsaken till det är avsaknaden av spelkontroll vilket underlättar styrningen i spelet.
Spelet är tydligt inspirerat av de gamla Castlevania spelen.
Dead Cells ger dig kontroll över ett misslyckat alkemiskt experiment som försöker ta reda på vad som händer på en ständigt föränderlig, mystisk ö.
Detta är ett välgjort mobilspel med fin grafik, särskilt när det gäller bakgrunden och det ger alltid en förhöjd spelupplevelse. 
Spelaren behöver reagera snabbt för att överleva i spelet vilket gör att det blir väldigt spännande men samtidigt kan bli rätt så frustrerande ifall man inte klarar av att reagera tillräckligt kvickt.
Att styra karaktären blir ganska ofta lite svårt beroende på skärmknapparnas layout och det är inte alltid man vet vilken knapp som gör vad.

Grafiken och ljudet är viktigt i spel av alla former och dålig, enkel grafik och otillfredsställande ljudeffekter och musik kan förvandla ett väldigt bra spel till en medioker upplevelse.
Om ett spel har ett bra upplägg och flyter på bra hjälper föga i en sådan situation.
Lyckligtvis är det inga problem med något av detta när det gäller Dead Cells. Detta är ett snabbt spel som pressar sina spelare att aldrig slappna av.
Dead Cells passar inte för dig som vill ha ett spel som får dig att koppla av en stund för det finns här för mycket action.
När man dödas i spelet tvingas man att börja om från första nivån och man förlorar alla vapen. Dina uppgraderingar får man däremot behålla.
När det gäller kontroller styr du med fingret till vänster på displayen och till höger sitter de  olika knapparna som gör att din spelkaraktär hoppar undviker attacker och slåss bland annat. Dessa knappar är lätta att träffa av misstag när man strider.
Jag ser mobilspel som ett komplement till konsol spel båda två sätten att spela är spännande och underhållande men det finns stora skillnader. Mobilspel tenderar att få ett enklare upplägg och saknar ofta de inslag av berättande som konsol och Dataspel kan ha. Dagens smartphones må vara kraftfulla och har ofta mycket minneskapacitet men det går inte att jämföra med den kraftfullhet och minneskapacit som till exempel en Playstation eller Xbox har tillgång till.
Den stora fördelen med mobilspel är att man alltid har spelen lättillgängliga.
Dead Cells är ett väldigt underhållande men samtidigt svårt spel med underhållning som varar länge.
Många mobilspel är helt gratis att ladda ner och spela men det gäller inte för Dead Cells som kostar hela 95 kronor på PlayStore.
Eftersom prislappen är ganska hög rekommenderar jag att man ifall man är osäker på om man vill spendera så mycket pengar på ett spel till mobilen först tittar på några Gameplay videos på YouTube.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

När är det dags att byta mobiltelefon?