Rykten om OnePlus Nord




OnePlus lanserade OnePlus 8 och OnePlus 8 Pro den 14 april 2020 men den förväntade OnePlus Nord ingick inte i den lanseringen.
Nu verkar äntligen OnePlus Nord vara på väg att lanseras den 21 Juli. Till skillnad mot de två tidigare nämnda mobiltelefonerna är detta inte någon flaggskepps mobil. Den är istället en budgetmobil i övre mellansegmentet.
Storleken på mobilen lär hamna nära den tidigare modellen OnePlus 7T när det gäller både höjden och bredden.
Baksidan sägs vara täckt av glas och har böjda kanter längsmed långsidorna.
En USB Typ C port sitter i telefonens underkant men den har inget hörlursuttag vilket brukar vara vanligt förekommande hos något billigare modeller.
På bilder syns ingen fingeravtrycksläsare på framsidan eller baksidan av telefonen, vilket indikerar att fingeravtrycksläsaren sitter under displayens yta.
När det gäller konstruktionen ser den onekligen robust och välgjord ut med kanter av metall och en baksida täckt av flera lager glas.
Denna smartphone ser ut att kunna bli en solid mobiltelefon i mellansegmentet och kan mycket väl hamna på listan över de allra bästa mellanklass mobiler man kan köpa. 
OnePlus tar vanligtvis bara fram toppmobiler tänkta att bli svåra konkurrenter till de dyra flaggskepps mobilerna från större tillverkare så OnePlus Nord är något annorlunda.
Deras första försök med en liknande enhet (OnePlus X) blev tråkigt nog en flopp.


OnePlus Nord sägs ha en 6,4-tums AMOLED display med en upplösning på 2400 x 1080 pixlar och en bilduppdaterings frekvens på 90 Hz.
Trots tidiga rykten om att man ska använda sig av en MediaTek processor har 
OnePlus nyligen bekräftat att telefonen kommer att använda  en åttakärnig Snapdragon
700 processor. Det är något som överensstämmer
med de senaste ryktena som antydde att det skulle vara en processor i 700 serien.
RAM minnet borde rimligtvis vara på minst 6 GB för om det inte är så vore det en ren skandal eftersom samtliga likvärdiga konkurrenter har ett RAM minne från 6 GB och uppåt.
Internminnet kan enligt vissa uppgifter landa på hela 128 GB.
OnePlus har officiellt bekräftat att OnePlus Nord kommer med en åttakärnig Snapdragon 765G processor på 2,4 GHz vilket är en kraftfull processor med 5G stöd. Tyvärr har företaget inte bekräftat några övriga specifikationer ännu 
Årets flaggskepps mobiler har ofta RAM minnen på 8 GB och inbyggda minnen på 128 eller 256 GB så om OnePlus Nord också har det är det ganska imponerande.
Det har läckt en hel del bilder som påstås vara den här mobiltelefonen och tillverkaren själv har släppt en teaser trailer där man kan skymta den kommande telefonen. På dessa ser den ut att ha dubbla främre kameralinser inrymda i ett ovalt hål i displayens överkant.
En grupp med flera kameralinser syns otydligt i en kameramodul uppe i bakstyckets vänstra övre hörn. Det är svårt att se men man tror att telefonen har tre kameror på baksidan och enligt GSM Arena är de på 64 Megapixlar (vidvinkel lins), 8 Megapixlar (ultra vidvinkel lins) och en Makrolins på 2 Megapixlar.
Samma sida anger de framåtriktade kameralinserna som en kameralins på 32 Megapixlar (vidvinkel lins) samt ytterligare en kameralins på 8 Megapixlar (ultra vidvinkel lins).
Batteristorleken bör hamna någonstans runt 4000 mAh då den storleken mer eller mindre har blivit en standard för nyare mobiltelefoner.
Batteriet borde rimligtvis ha stöd för snabbladdning och trådlös laddning.
OnePlus har gjort det klart att den nya serien av smartphones lanseras för att erbjuda en kraftfull telefon till ett mer överkomligt prisp och att den kommer att kosta mindre än 500 dollar.
Operativsystemet är Android 10 med OnePlus skinn OxygenOS 10. Detta skinn är helt enkelt ett av de bästa på marknaden på grund av att det är lätt men ändå har en hel del användbara funktioner och samtidigt är väldigt bra optimerat för att ge en smidig upplevelse när man använder mobiltelefonen.
Rykten om kommande smartphones bör man ta med en nypa salt allra helst om det är tidigt i processen av att ta fram en ny mobiltelefon. 
I början bollar man lite med olika idéer så vilka komponenter och funktioner som ska finnas i den slutliga produkten kan ändras fram och tillbaka. Även designmässigt blir det vanligt med olika prototyper innan man bestämmer sig för en slutgiltig design. En hel del av ryktena kan ha varit korrekt just precis när de dök upp.
Just precis när det här blogginlägget skrevs var vi bara ett par veckor från lanseringen och det innebär att en hel del kan ligga relativt nära sanningen.
Framtiden får utvisa om den här mobiltelefonen står sig i den starka konkurrensen i sin kategori.
En svår konkurrent är till exempel Xiaomi Mi Note 10 som har en prislapp på 5990 kronor och om man ska tro på alla rykten en likvärdig prestanda.
Om mobilen blir en stor succé avgörs inte endast av design, specifikationer och funktioner utan även om telefonen sticker ut i mediabruset.
Trots att det har skrivits spaltmeter om mobiltillverkarens mobiltelefoner i svenska och utländska media har OnePlus fortsatt varit relativt okända bland allmänheten i Sverige. Detta är faktiskt ganska förvånande.
För mig som har följt OnePlus sedan den blygsamma början 2013 är det alltid spännande när de presenterar nya mobiltelefoner.




Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

När är det dags att byta mobiltelefon?