LG Velvet Dual Screen fodral.


LG Velvet är en elegant designad budgetmobil i övre mellansegmentet och är därmed en konkurrent till OnePlus Nord som jag skrev om i ett tidigare blogginlägg. 
Mobiltillverkaren LG var för några år sedan en populär tillverkare men har de senaste fem åren tappat i popularitet. Få konsumenter köper deras smartphones och många känner inte ens till att de existerar. 
Med LG Velvet försöker företaget öka medvetenheten och intresset för deras mobiltelefoner. Man har satsat mycket på att ta fram en helt ny design som inte påminner om deras tidigare smartphones. LG har sett till att få en symmetrisk design med mjukt avrundade långsidor på baksidan och den blänkande baksidan med en unik kameraplacering ger en attraktiv mobil. Detta kan mycket väl vara tillverkarens snyggaste mobiltelefon hitintills.
Den är ingen flaggskepps mobil men den har precis som de flesta budgetmobiler i övre mellansegmentet en prestanda som hamnar relativt nära. 
Jag har redan i ett tidigare blogginlägg informerat om själva telefonen och här ska jag istället informera om det speciella fodral som hör till LG Velvet.
Att använda denna smartphone utan fodral blir en standardupplevelse, det som gör den här mobiltelefonen mer unik är Dual Screen fodralet. Det fodralet ingår på många marknader i priset när man beställer mobilen.

Dual Screen är ett plast fodral som lägger till en andra display så att man kan köra två appar samtidigt eller sträcka vissa appar över båda displayerna. Men då man gör så blir gångjärnet mellan displayerna rätt så störande.
Att använda till exempel Google Maps på båda skärmarna är helt okej men inte att använda displayerna för att titta på en video för då delas videon i mitten av gångjärnet.
Det är även möjligt att använda den andra displayen för att få ett stort tangentbord eller för att få en stor spelkontroll där man använder den andra displayen för att visa själva spelet.
LG har tillverkat den här typen av fodral tidigare till andra mobiltelefoner i deras sortiment men denna har förbättrats genom att de har gjort fodralet tunnare och lättare. 
Med LG Velvet i Dual Screen fodralet blir vikten på 305 gram vilket visserligen inte är lätt men det är inte så tungt att det blir jobbigt att använda under längre perioder.
Också programvaran har förbättrats så pass mycket att den här accessoaren verkligen har blivit användbar. Den ger mobilt spelande och multitasking en rejäl skjuts uppåt när det gäller upplevelsen. 
Den är ett billigare alternativ till mobiltelefoner med riktiga inbyggda displayer och den största nackdelen är förmodligen det i vissa fall störande gängjärnet.
LG Velvet har ett batteri på 4300 mAh och batteristorleken är tillräckligt för att driva mobilen ihopkopplad med Dual Screen hela dagen ifall du inte använder displayen hela tiden under dagen.
När man placerar sin LG Velvet I Dual Screen fodralet fästs USB porten i ett uttag i botten på fodralet och det är det som gör att den andra displayen kopplas ihop med mobilen.
För att kunna ladda mobiltelefon med fodralet på behöver man fästa en magnetisk adapter mitt emot där USB porten sitter.
Den följer med i boxen när man får mobilen men man får endast en och på grund av att den är så liten är den lätt att tappa bort.
Utan den är det inte längre möjligt att ladda LG Velvet när den är i fodralet vilket är synd. 
I en sådan situation måste man ladda telefonen utan fodral.
Den dubbla displayen är en fantastisk idé som blir användbart för de flesta men blir mest användbar för personer som arbetar på språng.
Man kan använda den ena displayen som ett tangentbord och texten man skriver syns då på den andra displayen, det hela påminner då om en liten praktisk minidator.
Med Dual Screen fodralet kan LG Velvet bli något som liknar en liten bärbar dator.
Det är trist att den här mobiltelefonen inte alls säljs här i landet för det är ett intressant och säkerligen effektivt koncept som borde intressera många konsumenter ifall de kände till att den finns.
LG Velvet Dual Screen fungerar förstås endast ifall man också äger en LG Velvet.



Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

När är det dags att byta mobiltelefon?