Bra mobiler för 5500 kronor.


I detta blogginlägg ger MobilExperten exempel  på bra mobiltelefoner i övre delen av mellansegmentet.
Bra alternativ till flaggskepps mobilerna som erbjuder bra prestanda, avancerade funktioner och i de flesta fall fin design och det till bråkdelen av vad en toppmobil kostar idag.
När flaggskepps mobilerna blir dyrare för varje år kan det vara en bra idé att spara lite pengar och istället välja sin nästa smartphone bland de bättre budgetmobilerna i övre mellansegmentet.
De fantastiska mobiltelefoner som tas upp i denna text bevisar tydligt att man absolut inte måsta ha en flaggskepps mobil för att få en bra upplevelse. För långt ifrån alla har egentligen råd med en flaggskepps mobil som Samsung Galaxy S20, Huawei P40 Pro eller iPhone 11 Pro. Långt ifrån alla har heller behovet av så påkostade mobiler om man tittar på till vad man använder sina telefoner till. Ni som vill spara pengar kan jag glādja med att budgetmobiler i övre mellansegmentet erbjuder en snarlik prestanda men till halva priset.
Det gäller bara att läsa på innan man bestämmer sig för vilken mobiltelefon man ska skaffa för att hitta bästa möjliga telefon som passar din budget.
Ligger din budget runt 5500 kronor kan de mobiltelefoner som nämns här vara en utmärkt början i letandet efter din nästa mobiltelefon.

Budgetmobiler i övre mellansegmentet är prisvärda smartphones som hamnar mellan budgetmobiler i mellansegmentet och toppmobiler när det kommer till prestanda, funktioner och design kvalitet.
Tack vare den höga konkurrensen mellan mobiltillverkarna erbjuder denna mobil kategori mycket för pengarna.
Mobiltelefoner inom kategorin budgetmobiler i övre mellansegmentet har som målsättning att kombinera funktioner och prestanda på nästan flaggskepps nivå men till betydligt mer överkomliga priser.
För att nå rätt prisnivå använder de endast en aning svagare och därmed billigare processorer, marginellt sämre kameror eller en inte fullt så unik design jämfört med toppmodellerna. Byggkvaliteten hos den här typen av mobiltelefoner brukar ofta vara väldigt hög. Många av dem ser till och med ut att vara dyra toppmodeller.
Det är helt klart värt de små kompromisserna för att spara flera tusenlappar.
Smartphones från mobiltillverkare som Xiaomi, Motorola och Nokia är väldigt bra alternativ på grund av att dessa tillverkare är extremt duktiga på att ta fram den här kategorin av mobiler. Sedan har nästan alla större tillverkare av flaggskepps mobiler även budgetmobiler i sitt utbud vilket ofta förbises av oss konsumenter. Fjolårets toppmobiler som nu har gått ner rejält i pris är även de värda att kolla in eftersom de ger förra årets topp prestanda till ett rabbaterat pris.

Xiaomi Mi Note 10 har mycket som flaggskepps mobilerna har men utan samma höga prislapp. Den har en stor krökt display av hög kvalitet, enormt batteri som garanterar bra batteritid, fingeravtrycksläsare under display ytan samt fem bakre kameralinser.
Däremot saknar de en fullt lika kraftfull processor som flaggskepps mobilerna och därför räknas den ej som en toppmodell.

Motorola One Zoom är en budgetmobil i övre mellanklass med kameror som kan platsa i en flaggskepps mobil. Den levererar inte en absolut topp processor men den har tillräckligt med kraft för de flesta. En fantastisk displa och imponerande batteritid medför att den är ett säkert val.

Samsung Galaxy S10e ger dig nästan allt man hittar i Samsung Galaxy S10 och Samsung Galaxy S10 Plus till ett lägre pris. Du får stå ut med färre totalt antal kameralinser och att fingeravtrycksläsaren sitter på baksidan av mobiltelefonen och inte under displayens yta. Det man får är en högkvalitativ display, en kraftfull processor och en bra batteritid.

Huawei P30 har en av de bästa mobilkamerorna i världen med en otrolig optisk zoom och ett imponerande nattläge som hjälper till att ge fina bilder också i mörkare miljö. Den har dessutom väldigt bra specifikationer och kommer med den licensierade versionen av operativsystemet android.

Samsung Galaxy A71 kommer med en stor display med ett runt hål för selfie kameran, fyra bakre kameralinser och ett stort batteri för endast 4990 kronor. Priset, specifikationerna och den moderna designen borde göra telefonen till en utmärkt mobiltelefon.

Apple iPhone SE (2020) är den telefon du bör välja ifall du vill äga en iPhone som är billigare. Den erbjuder topp prestanda, en bra kamerakvalitet, en fin men återanvänd design och en mer kompakt smartphone.

Sony Xperia 10 ll har en solid enkel design och är en mobiltelefon med få kompromisser. Den stora, långsmala displayen ger en underbar multimedia enhet men utmärker sig inte i något annat avseende. Den är helt enkelt ett pålitligt alternativ för de som använder sin mobiltelefon för att titta på streamad film i videscreen format.

Majoriteten av alla mobiltillverkare vill få oss konsumenter att beställa deras dyraste toppmobiler för att de ska få en större vinst per såld enhet. De mobilerna må ha de mest kraftfulla processorerna, modern design och banbrytande nya funktioner men när det gäller de två sistnämnda når de efter något år till billigare telefoner. 
I slutet av Juli kommer OnePlus Nord att presenteras och den lär bli ytterligare ett fantastiskt alternativ i det här segmentet av mobiltelefoner. Den kan mycket väl vara värd att vänta på åtminstone om du inte absolut behöver skaffa en my smartphone precis nu.
Det viktigaste när man letar efter en ny smartphone är att vara påläst och inte köpa mobiltelefon på impuls. Man ska ju aldrig köpa grisen i säcken.





 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

När är det dags att byta mobiltelefon?