Asus ROG Phone 5s Pro

Den nya Asus ROG Phone 5s Pro har en imponerande prestanda som ger konkurrerande flaggskepps mobiler en hård kamp. Den här mobiltelefonen är en seriös 
spelfokuserad smartphone konstruerad för att vara den ultimata gamingmobilen.
Detta är i princip samma mobil som Asus ROG Phone 5 Pro men med mindre uppgraderingar. 
Den nya telefonen har bytt ut processorn Snapdragon 888 mot plusvarianten och lägger till ytterligare två gigabyte i RAM minne.
Den stora skarpa displayen på framsidan av mobiltefonen har relativt tjocka övre och nedre ramar för att förhindra feltryck under spelande och för att ge stöd till dina handflator. Stereohögtalarna är också placerade där så de riktas direkt mot dig vilket ger ett ännu bättre ljud. 
Baksidan skyddas av Gorilla Glass 3 och framsidan skyddas av Gorilla Glas Victus. Runt mobilen finns en aluminiumram med en anodiserad finish. Eftersom telefonen främst är utformad för liggande läge finns det en sekundär USB Typ C port så att kabeln inte kommer i vägen när du spelar under laddning. Stiften för att koppla in de moduler som man kan köpa till mobile är placerade bredvid den sekundära porten.
På ena långsidan, i vardera ände sitter de så kallade AirTriggers subtilt under ramen för att assistera vid mobilspelande. 
Det finns en display remsa på baksidan som kan ställas in att visa olika symboler när man använder mobiltelefonen för att spela mobilspel, laddar mobilens batteri eller får ett samtal för att nämna några exempel.
Fingeravtrycks läsaren är lokaliserad under displayens yta och den låser upp mobilen snabbt och korrekt varje gång.

Displayen är en AMOLED display på 6,78 tum med 1080×2448 pixlar och en pixeltäthet på 395 ppi (pixlar per tum).
Den stora, skarpa och tydliga displayen är av högsta kvalitet vilket är det ultimata för mobiltelefoner med denna inriktning mot att vara en multimedia enhet och på den fronten levererar Asus verkligen.
Under chassit sitter en åttakärnig Snapdragon 888 Plus processor på 2,99 GHz och det är en extremt kraftfull processor som klarar av att driva de mest krävande mobilspelen på marknaden utan några som helst problem.
RAM minnet är på hela 18 GB och internminnet är på 512 GB.
Ingenting saktar ner den här telefonen, inte ens Genshin Impact, Call Of Duty eller Fortnite som är mer krävande mobilspel när man spelar på de högsta grafiska inställningarna.
Telefonens programvara är fylld med många spelcentrerade inställningar. 
Operativsystemet är Android 11 men med det hårt anpassade gaming skinnet ROG UI. 
Den främre kameralinsen är på 24 Megapixlar (vidvinkel lins) och på baksidan sitter tre kameralinser på 64 Megapixlar (vidvinkel lins), 13 Megapixlar (ultra vidvinkel lins) samt slutligen en Makrolins på 5 Megapixlar. Kamerorna har PDAF och LED blixt. Kamerakvaliteten är godkänd men de ligger på en lägre nivå än många andra kameror som sitter i de dyra flaggskepps mobilerna. 
Batteriet är på otroliga 6000 mAh och har stöd för snabbladdning på 65W som medför att mobiltelefonen kan laddas sjuttio procent fullt på trettio minuter. Det gigantiska batteriet är nödvändigt för att kunna erbjuda långa, underhållande spelupplevelser under många timmar och snabbladdningen är ännu en stor fördel. Denna typ av smartphone.måste ha ett stort batteri som garanterar långa intensiva, spelsessioner och den höga bilduppdaterings frekvensen gör detta ändå mer nödvändigt. Batteriet töms fortare när displayen körs på en bilduppdaterings frekvens på 144Hz men det är fullt möjligt att ändra detta i inställningarna för att ge en längre batteritid.
När du spelar och är ansluten till laddaren kommer ROG Phone 5s Pro att driva spelet med strömmen från kabeln istället för att ladda batteriet. Detta förhindrar att telefonen blir varmare vilket kan påverka spelprestandan negativt.
Om ditt mål är att få bästa möjliga mobilspel upplevelse är det här mobilen för dig. 
Priset är inte känt eftersom den här mobiltelefonen inte har lanserats ännu men den bör kosta minst lika mycket som Asus ROG Phone 5 och den kostar 9999 kronor. Det är oklart om den här bättre modellen någonsin kommer att säljas i Sverige för tidigare har vi endast fått basmodellen  Asus ROG Phone 5 och inte Pro modellen. Det är därför mer troligt att vi också denna gång får hålla till godo med den nya Asus ROG Phone 5s.
Den här sortens mobiltefon är en väldigt nicshad produkt som riktar sig mot hardcore gamers men den kan även användas som en vanlig smartphone ifall man skulle vilja det.



Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

När är det dags att byta mobiltelefon?