Det finns olika mobiltelefon kategorier.

Oavsett om du letar efter en telefon som bara fungerar bra direkt eller en som är speciellt bra på en speciell funktion som mest tilltalar dina behov, bör du kunna hitta rätt enhet för dig. Det tillverkas en otrolig mängd olika smartphones under ett år och det finns flera olika kategorier som dessa hamnar i. De mobiler det skrivs mest om i olika medier och de som mobiltillverkarna satsar mest marknadsföring på är naturligtvis flaggskepps mobilerna men det existerar betydligt fler kategorier. Det som är avgörande för att en mobiltelefon ska hamna i en viss kategori är huvudsakligen specifikationerna och till viss del även designen. Det är inte så mycket prislappen som avgör även om priset i stort sett alltid påverkas av prestandan.
Man måste inte ha en toppmodell, många av oss skulle lätt klara oss med någonting mindre kraftfullt och billigare. Det är hur du brukar använda din mobiltelefon som avgör vilken typ av telefon som passar dig bäst. För en person som mest använder sin mobiltelefon för att ringa samtal och skicka sms behövs knappast någon flaggskepps mobil.

Det är inte alla som vet om att det finns olika kategorier av mobiltelefoner så därför är det bra att informera om det så att fler vet om det.
Det allra billigaste och det som är allra mest basic är lågbudget mobiler som varken har mycket kraft eller särskilt bra kvalitet när det gäller kameror och övrig prestanda.
Lågbudget mobiler är framtagna för att klara enkla uppgifter som att ringa telefonsamtal och skicka sms och de har alltid ett lågt pris. Ofta upp till tusenlappen.
Kategorin direkt över dessa är budgetmobiler som har en lite mer kraftfull processor och en aning mer RAM minne och internminne. Kvaliteten på kamerorna är också något bättre och batteristorleken är nästan alltid lite större så att mobilen kan hålla igång en något längre tidsperiod än lågbudget mobiler.
Budgetmobiler i mellansegmentet och budgetmobiler i övre mellansegmentet är betydligt mer avancerad än en budgetmobil, men inte riktigt så avancerad som en flaggskepps mobil även om de hamnar relativt nära på alla områden. Designen brukar vara snarlik och materialvalet brukar vara samma. De har många gånger samma funktioner som de betydligt dyrare toppmodellerna.
Flaggskepps mobilerna ligger i framkant när det gäller ny modern teknik. De flesta nya funktionerna kommer till den här sortens mobiler först för att efter något år också nå budgetmobiler i mellansegmentet.
När det gäller designen är det även vanligt att nya design idéer först dyker upp här och det är de här mobiltelefonerna som har de mest kraftfulla processorerna. Varje mobiltillverkare har sina toppmodeller, vilket är de modeller som de har satsat mest pengar på att ta fram och de som marknadsförs mest i deras produkt katalog.
Det är flaggskepps mobilerna som har högst priser av naturliga skäl och det är den här typen av telefon du bör satsa på ifall du vill ha det allra bästa på marknaden.
Sedan är det värt att nämna de så kallade flaggskepps dödarna. Mobiltelefoner som är framtagna för att vara konkurrenter till toppmodellerna och de konkurrerar med ett lägre pris för en nästan likadan prestanda. Flaggskepps dödare har samma eller likvärdig processor som de dyraste flaggskepps mobilerna samtidigt som funktioner och konstruktion ofta är likadana. De hamnar mitt emellan budgetmobiler i övre mellansegmentet och toppmodeller. De är med andra ord snarlika men har inte exakt allt som en flaggskepps mobil har. Tillverkaren är tvungen att kompromissa med några saker för att få ner priset på sin produkt. Det är de man ska beställa om man vill ha topp prestanda men tjäna flera tusenlappar.





Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

När är det dags att byta mobiltelefon?