Motorola Edge 20 Pro

Motorola har med Motorola Edge 20 Pro valt att gå den prisvärda flaggskepp vägen med Motorola Edge 20 Pro men den är inte direkt en konkurrent till nyligen presenterade OnePlus Nord 2 men i förlängningen konkurrerar båda dessa smartphones ändå med samtliga av årets topp mobiler. Prisskillnaden mellan Motorola Edge 20 Pro finns där men den ger långt ifrån samma värde som till exempel en OnePlus Nord 2.
Motorola Edge 20 Pro har många funktioner som är gemensamma för nyare flaggskepps mobiler inklusive en display skyddad av Gorilla Glass 5, en bilduppdaterings frekvens på 144Hz och en mycket kraftfull processor.
Fingeravtrycksläsaren sitter placerad under displayens yta. 
Kanterna runt telefonen är av metall och baksidan av plast täcks av flera lager glas och på bakstycket sitter en rektangulär kameramodul i övre vänstra hörnet. Designen följer standarden precis som de allra flesta av dagens smartphones så det är inte något som gör den här mobiltelefonens design unik. 
Den har en  IP52 Certifierad vilka betyder att den är skyddad mot stänk av vatten, men den garanteras inte att överleva full nedsänkning i vatten som de mobiler som har IP68 Certifiering.

Displayen är en AMOLED display på 6, 7 tum med bildförhållandet 19:5 och displayen har en bilduppdaterings frekvens på hela 144Hz. Den har 1080×2400 pixlar vilket ger en pixeltäthet på 385 ppi (pixlar per tum). Detta är en skarp och tydlig display med bra färgåtergivning och bettaktningsvinkel. Den stora displayen medför att den här telefonen är en utmärkt multimedia enheter lämpad för mobilspelande och filmtittande.Den stora displayen hos Motorola Edge 20 Pro leverera en bilduppdaterings frekvens på upp till 144Hz där standarden ligger på 60Hz. Displayen kan automatiskt analysera nnehåll och anpassa hastigheten därefter för att spara batteritid. 
Tillverkaren Lenovo har valt att använda en åttakärnig Snapdragon 870 på 3,2 GHz istället för en Snapdragon 888 processor som ju är en av årets absoluta topp processorer. Detta är ett intressant val som beror på det faktum att Motorola ville få ner priset på sin mobiltelefon men utan att förlora särskilt mycket i prestanda.
RAM minnet är på 12 GB och internminnet är på 256 GB, det finns ingen plats för ett minneskort. 
Den främre kameralinsen är på 32 Megapixlar (vidvinkel lins) och på baksidan sitter fyra kameralinser på 108 Megapixlar (vidvinkel lins), 8 Megapixlar (periskop telefoto lins), 5 Megapixlar (Optisk zoom) samt 16 Megapixlar (ultra vidvinkel lins). Kamerorna har PDAF, optisk bildstabilisator, 5×Optisk Zoom och dubbla LED blixtar. Kamerakvaliteten verkar vara av hyfsat bra kvalitet så ni som har högre krav på området fotografering lär bli nöjda med den här mobiltelefonen.
Operativsystemet är Android 11 och Motorola förbinder sig till två uppdateringar av operativsystemet Android.
Batteriet på 4 500 mAh kan laddas via snabbladdning på 30W men det finns inget stöd för trådlös laddning överhuvudtaget. 
Motorolas nya telefoner i Edge 20 serien kommer att komma till utvalda marknader i Europa, Latinamerika, Asien och Mellanöstern från och med Augusti 2021. Priset på 700 Euro motsvarar ungefär kronor exklusive moms så detta är inte riktigt en billig smartphone även om den har ett något lägre pris än en hel del andra mobiltelefoner inom kategorin flaggskepps mobiler. Det finns dock topp mobiler som har mer överkomliga priser och ifall man kan tänka sig en flaggskepps mobil från förra året ökar antalet alternativ ändå mer.
Jag rekommenderar ingen att beställa en ny smartphone på impuls utan att läsa på om den innan man bestämmer sig. Läs recensioner, jämför specifikationer, funktioner och kostnad för att undvika felköp och för att få bästa möjliga mobiltelefon inom din budget. 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

När är det dags att byta mobiltelefon?